co myślicie o tym??? dla mnie to trochu podejrzane
http://allegro.pl/item110518375_cano...w_od_1_zl.html
co myślicie o tym??? dla mnie to trochu podejrzane
http://allegro.pl/item110518375_cano...w_od_1_zl.html
Witaj!
Sprzęt spoko tylko jak to jest na allegro za 10 minut może cena zwiękrzyc się o 1000zł albo nie musi. Wg mnie aukcja jest dziwna. Sigma GRATIS !!! Gwarancja na 1 rok.....
Więc 2 tumanów nie wie ile to kosztuje,,, ciekawe skad to mają?Wszystko poniżej starałem się opisac jak najrzetelniej i najsensowniej jak tylko potrafie, ponieważ kompletnie nie znam się na aparatach. Sprzedaje grzecznościowo i mam nadzieje, zarobic przy tym pare groszy![]()
Dodatkowo sprzęt jest nowy a nie wiedzą ile zapłacili za to 09-06-2006 ????
Gratis to gratisDODAJE MASĘ GRATISOW ALE MAM NADZIEJE< ŻE I ZA NIE COS DORZUCICIE![]()
Nie wiem czy to jest jakaś trefna aukcja, ale ja bym sie do niej nie brał :/
Ale decyzja zawsze nalezy do ciebie.
na początku się uradowałem i pomyślałem, że super. Ale zaraz po chwili szybko otrzeźwiałem - za dużo tu podejrzanych rzeczy. Takie "gratisy" są chyba więcej warte niż ta pucha na innych aukcjach allegro. Poza tym jak nie wiesz ile co kosztuje to najłatwiej się dowiedzieć poprzez przeszukanie allegro. dziwne, dziwne. ale obserwuje tą aukcje - bez zamiaru licytowania.
no i poszło za 6100, co i tak szczerze mówiąc nie wydaje mi się dużo jak za taką ilość rzeczy. ale najbardzij podejrzane - tylko przelew, bo koleś siedzi za granicą.
Napisał że odbiór osobisty na terenie Polski nie jest możliwy , ciekawe czy odbiór osobisty za granicą wchodzi w gręZamieszczone przez xarfax
![]()
Z wielką uwagą będe obserwował losy tej aukcji :-D
Najpierw gość piszę że jest to aukcja grzecznościowa tzn jak rozumiem sprzedaje sprzet kogos znajomego. Jak sie zapytałem czy będzie możliwy odbiór osobisty to dowiedziałem sie ze NIE. Jednoczesnie gość napisał ze otrzymał ten cały sprzęt w rozliczeniu za wykonaną pracę a wcześniej było że to aukcja grzecznościowa.
Zeby było ciekwiej to wysyłka będzie z Niemiec a koszty za przesyłke w PolsceA ciekwae jakie będzie konto bankowe stawiam w w Niemczech.
Mimo ze kilka razy o to prosiłem nie otrzymałem zdjecia paragonu ani karty gwarancyjnej.
Dla mnie wszystko bardzo podejrzane
Trzeba być odważnym licytując w takiej aukcji i nie chodzi o ewentualnie utracone pieniądze, a o ewentualnie postawione zarzuty z paragrafu.... z tytulu paserstwa.....
naiwnych nie sieja - sami sie rodza
Pozdrawiam, Michal
Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.
Jak nic kradzione z domu.
Mechanizm prosty jak konstrukcja cepa
Ktoś kupuje sprzęt w salonie. W salonie jest jeszcze paru innych ludzi, w tym, nazwijmy go: Sprytny. Sprytny słyszy, jak nabywca nowej puszku podaje dane do faktury (imie, nazwisko, adres).
Tydzien pozniej nabywca ma wjazd na chatę, a Sprytny kroi nowiutki sprzęt i jeszcze parę gratów które znalazł w mieszkaniu....
i co wam powiem.... jak cos kupujecie, zaraz zapisac numery sprzetu w bezpiecznym miejscu, bo jak skroja papiery, to nawet nie bedziecie w stanie podac policji numeru puszki, czy szkla... a najczesciej cos sie kupuje, testuje, a porzadek w papierach odklada na pozniej. Szkoda mi osoby, ktora stracila sprzet w tak glupi sposob.
300D + 18-55 f/3.5-5.6 + 50 f/1.8 + SMC Takumar 50 f/1.4 + MC HELIOS 135 f/4 + MC Helios 50 44M4-7 f/2 + Industar 50mm + MC Auto Revuenon 200 f/3.5 i jakieś inne badziewia...
Bardzo podejrzana aukcja - najprawdopodobniej z kradzieży..... albo naciąganie klienta, niech się napali i wpłaci na konto......