Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: CANON z Allegro - już się kończy aukcja!

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wiedziałem, że tak będzie. od razu pachniało oszustwem. obiektywy gratisowe itp. same gratisy warte majątek. żal mi gościa który to kupił, ale trzeba nazwać rzecz po imieniu - dał się wyfrajerować i tyle. naiwny jakiś

tacy ludzie to pożywka dla takich oszustów. sorry, może się ktoś obrazi ale taka prawda.
    Ostatnio edytowane przez mkwiek ; 01-08-2006 o 10:59

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chomiczq
    Jak nic kradzione z domu.
    ....
    i co wam powiem.... jak cos kupujecie, zaraz zapisac numery sprzetu w bezpiecznym miejscu, bo jak skroja papiery, to nawet nie bedziecie w stanie podac policji numeru puszki, czy szkla...
    Trochę OT, ale spisanie nr seryjnych niewiele da, jeśli nie masz dokumentów poświadczających że skradziony Ci sprzęt był rzeczywiście Twoją własnością. (Miałem tak z komórką, dobrze że wartość "trochę" niższa niż aparatu)

Po prostu nie należy trzymać takich dokumentów razem ze sprzętem.

Początki nałogu

Domyślnie

No coz, z jednej strony szkoda takich kupujacych, ale z drugiej - sami sa sobie winni. Troche tu dziala polskie cwaniactwo - "ale okazja, zaraz zrobie transakcje zycia, zeby nikt inny tylko sie nie dowiedzial".
    Spojrzcie na magie "Kup teraz" - dzieki tej opcji sprzet schodzi po 20-30% drozej niz w licytacji. Bo zawsze znajdzie sie ktos "bede pierwszy".
    Mnie zawsze bawi "stan fabryczny" np. starego obiektywu M42. Ha, ha, takie obiektywy to prawdziwa rzadkosc, praktycznie zero szans, a na allegro co drugi jest taki. Ostatnio gosciowi pokazalem fabrycznie nowego EF 50 zeby porownal z jego idealnym Pancolarem, to sie troche zmieszal.

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ma IP - to Policji powinno juz wystarczyc..
    sek w tym ze nie. Kiedys ukradziono laptopa szefowi mojej mamy. Zlodziej byl tak glupi ze we wlasnym domu podlaczyl sie przez wlasne lacze do neta, wlaczyl kompa a program pocztowy zalogowal sie na koncie z tego IP szef logowal sie na poczcie i zauwazyl logowanie z obcego IP, od razu zglosil to sledczemu a gosc nie mial pojecia co to jest e-mail, srzynka pocztowa a o IP juz nie mowiac. Dlugo trwaly zabawy z policja zeby cos z tego wyniklo ale na szczescie szef bedac bardzo upartym wyperswadowal policji aby jednak zlapali zlodzieja. Na szczescie udalo sie goscia na mierzyci chyba sie grubo zdziwil jak o 6:01 obudzila go policja zeby zrobic rewizje i dokonca zatrzymania:-P swoja droga to aukcja mega podejrzana.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Ze jest to "walek", to pachnialo od poczatku. Dziwi mnie zupelny brak komentarzy po "transakcji"...
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    swoja droga, gosc logowal sie do allegro, ma IP - to Policji powinno juz wystarczyc..
    Po IP dla Policji to bym się wiele nie spodziewał :smile: - można co najwyżej łatwo sprawdzić z jakiej miejscowości w Polsce gość działa.
    Ale najważniejsze, że ma numer konta i prawdziwą nazwę/nazwisko właściciela - bez tego przelew by nie dotarł. To powino wystarczyć.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Uważajcie na OSZUSTA !!! Kupiłem od niego Pentium 920 BOX, przysłał podrapanego P520 bez wiatraka. Zero reakcji na maile zarówno moje jak i Allegro. SPRAWA ZOSTAŁA ZGŁOSZONA NA POLICJĘ.
    [Odpowiedź z:śro 19 kwi 2006 19:27:35 CEST] Proszę do transankcji doszło pod koniec lutego a koment wystawiony w kwietniu...Człowiek odebrał procesor potwierdził że ok., zadzwonił po tygodniu, twierdząc że to nie ten procesor, poczym zerwał wszelkie kontakty.... oszust...
    Powiem szczerze, że od osoby nawet z jednym takim komentarzem bym nic nie kupił.
    Zresztą ta aukcja to klasyk. Posprzedawać pierdoły po 5zł (podróbki perfum np.: "YVES SAINT LAURENT BCM") narobić sobie pozytywów, a później przekręt na dużą kwotę i papa....! Szukajcie wiatru w polu.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-08-2006 o 20:23
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

Ale nie trzeba długo szukać takich aukcji na allegro.... Jest ich naprawdę duzo..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg
    Po IP dla Policji to bym się wiele nie spodziewał :smile: - można co najwyżej łatwo sprawdzić z jakiej miejscowości w Polsce gość działa.
    Ale najważniejsze, że ma numer konta i prawdziwą nazwę/nazwisko właściciela - bez tego przelew by nie dotarł. To powino wystarczyć.
    z doswiadczenia wiem, ze nie jest tak pieknie.. procedura uzyskania od banku danych o tranzakcji i danych personalnych/adresowych trwa baaardzo długo.. jesli sie nie myle to potrzebne jest orzeczenie sadu (choc tu glowy nie daje)..

co zas do IP.. Policja na podstawie otrzymanego sms-a z internetu dotarła do osoby ktora go wysyłała.. sprawa odnosnie grozb pod adresem wlasciciela.. trwało to kilka dni wiec jesli chca to portafia

mam szczera nadzieje, ze i w tym przypadku tak bedzie.. choc ne ukrywam ze w tym wypadku kupujacy potwierdza powiedzenie, ze "łeb prosi sie cegły" :-?

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

co zas do IP.. Policja na podstawie otrzymanego sms-a z internetu dotarła do osoby ktora go wysyłała.. sprawa odnosnie grozb pod adresem wlasciciela.. trwało to kilka dni wiec jesli chca to portafia
    Si, ale zauwaz ze grozby to inna bajka niz kradziez.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów