No własnie, na ptaki. Tutaj sa moje ptaki http://www.obiektywni.pl/uzytkownik/ , ostatnie 20 fot od góry jest robione tym szkłem, jedno czy dwa focone w parku, pozostale w lasach i na lakach. W lasach zazwyczaj jest ciemnawo, przy 400 mm chcac miec niskie ISO (do odbitek) niestety trzeba dlugie stosowac czasy. W zyciu nie utrzymam obiektywu bez poruszen czatujac kilka godzin np. na dzieciola, gdzie niestety jest slabe swiatlo. Przyznam, ze nie lubie lazic po krzaczorach z tym dlugasnym kijem, ale monopod czasami to jedyne wyjscie przy tego rodzaju fotografii.Zamieszczone przez Dzygit-Dublin
Ale takze czesto przeszkadza. Kiedys wyszedł na mnie lis i za nim sie ustwilem juz zwial sobie. Zreszta ptaki tez nie czakaja na ustwienie sie :-D , ale zawsze jest cos za cos. No, chyba, ze jest sie cyborgiem.
Vitez, fota tego helikopteru jest mz nie ostra i nie jest to powiedziane zlosliwie bo sam wlasnie mam wiekszosc takich robionych na 400 mm czy to z monopodem czy bez i nawet na krotkich czasach. Obecnie jestem w trakcie poszukiwania przyczyn :-D . Czyzby na 400 mm z tym obiektywem nie bylo najlepiej? A moze AF w moim 350D jes do d....
Pozdrawiam.