I slusznieZamieszczone przez leszekel
Zanim wydasz pieniadze na TC do 100-400 koniecznie sprawdz jak to w Twoich zastosowaniach sie sprawdza... bo strach moze przerodzic sie we wscieklosc ;-)
I slusznieZamieszczone przez leszekel
Zanim wydasz pieniadze na TC do 100-400 koniecznie sprawdz jak to w Twoich zastosowaniach sie sprawdza... bo strach moze przerodzic sie we wscieklosc ;-)
Pieniadze nie za duze, to przezyje jakby co :razz:Zamieszczone przez muflon
1. A tak naprawdę, to co masz na mysli, bowiem wiadomo, ze do ptaszkow czym dluzszy tym lepszy, a takiego obiektywu, o ktorym Vitez wspomina, to niestety nigdy nie kupie, bo focenie fruwajacych traktuje wylacznie jako mile spedzanie wolnego czasu, a cena jednak za powazna jak na niezobowiazujace mnie do niczego hobby.
2. Myslalem takze o stalce, niemnej wybralem 100-400 jako bardziej uniwersalne szklo, no bo wiesz, jakby mi przeszły ptaszki to se co innego pofoce.
Vitez, pisząc te słowa "Co do ostrosci na 400mm a ponizej to sie nie wypowiem bo (juz) nie naleze do maniakow porownujacych ostrosc zdjecia na 100% powiekszeniu - wystarczy mi ze z efektow koncowych jestem zadowolony" potwierdzasz, to co ja sam uważam, ale czasami "wkurzaja" mnie rozni madrale gdy na sile doszukuja sie braku ostrosci w moich fotach. I wtedy sie zastanawiam, czy cos ze mna moze jest nie tak?
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez leszekel ; 21-06-2006 o 12:36
Szybkosc AF i jakosc fotek. Mam 100-400 i TC1.4x, wiem co mowieZamieszczone przez leszekel
Ta kombinacja jest fajna... na robienie fotek ksiezyca
![]()
potwierdzam
z cropem daje niemal 1m ogniskowej
oczywiście tygrysy chciałyby więcej tak ze 2m
robiłem takim zestawem łysego, coprawda TC to był kenko nie klejone i ostrzenie manualne, pełnia z ręki
pozdrawiam
un point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10
No to teraz po mału zaczynam sie robic zły :-DZamieszczone przez muflon
Ale raczej nie pekam i wyprobuje to na wlasnym tylku, no bo w sumie co mi innego zostalo?![]()
Tez mam taki zestaw (jeszcze) 100-400 + tc 1.4x i nawet do ksiezyca go nie uzylem. To znaczy sprobowalem (na MF) i jakosc lepsza mi wyszla po cropowaniu w PS zdjecia bez TC niz na zdjeciu z TC bez przycinania w PS.Zamieszczone przez leszekel
Wniosek prosty - nie ma co sie szarpac na TC 1.4... ale na upartego - swojego wlasnie wystawilem w dziale Sprzedam, mozesz sie sam przekonac, choc sam fakt ze go sprzedaje to juz jakis argument
.
Nie wkurzaj się ;-)Zamieszczone przez leszekel
...it is very difficult to calibrate for autofocus over the entire zoom range...
Chuck Westfall, Canon USA
BTW: Szykują się nowe firmware'y dla Marków II dające możliwość używania SD 4 GB
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 21-06-2006 o 15:20