Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: Jak działa push-pull w canon 100-400 4,5-5,6 L IS USM ?

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uldum Zobacz posta
    Witam wszystkich.
    Właśnie dotarł do mnie wspomniany w temacie obiektyw 100-400. Poczytałem instrukcję i coś mi nie pasuje. Znalazłem tam zapis: ... To lock the zoom ring in place, turn the adjustment ring towards TIGHT until it stops...
    Sprawa dotyczy regulacji oporu wysuwania obiektywu w celu zmiany ogniskowej.
    Obracam pierścieniem w kierunku oznaczonym jako TIGHT i mogę tak kręcić w nieskończoność. Jak rozumieć powyższy zapis.
    1. Jak ustalić czy dane położenie pierścienia oznacza najlżejszy przesuw lub najcięższy (czyli blokada)?
    2. Czy można go zablokować tak żeby nie dał się wysunąć ? Mam wrażenie, że nie da się, tylko będzie to po prostu dość duzy opór przesuwu a nie kompletna blokada.
    Może coś z obiektywem jest nie tak ? Czy może na początku będzie stawiał duży opór a później będzie chodził luźniej?

Za wszelkie wyjaśnienia i pomoc z góry dziękuję,
    Uldum
    Masz chyba uszkodzony obiektyw, bo ja potrafię tak zablokować 100-400, że nawet dwa Pudziany go nie rozciągną.

Coś już napisał
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Już wszystko jasne. Trzeba było tylko dokładnie wczytać się w anglojęzyczną instrukcję. Pomieszały mi sie pierścienie. Ale wstyd Mimo wszystko dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam wszystkich,
    Uldum

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uldum Zobacz posta
    Już wszystko jasne. Trzeba było tylko dokładnie wczytać się w anglojęzyczną instrukcję. Pomieszały mi sie pierścienie. Ale wstyd
    Wstyd to jest kraść.

Errare humanum est, perseverare diabolicum

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów