Pokaż wyniki od 1 do 10 z 161

Wątek: jak to mawiają - i tyle w temacie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: jak to mawiają - i tyle w temacie

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Myślę ze to przegrana wojna z jakimś rozdziałem czy to co widzimy na ekranie lub wydruku to było zrobione z udziałem AI czy bez AI.
    To na pewno, ale cały czas mylisz pojęcia: co innego 'z udziałem AI', co może być sensowne i akceptowalne (np. content aware fill, object selection), a co innego 100% AI, co jest oszustwem.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Na aktualnym poziomie technologii AI korzysta z tysiecy zdjęć zrobionych klasycznymi aparatami by się naumieć
    Nic tam 'naumieć' - po prostu zaindeksować, tu jest rewolucja, bo to zawsze było, tylko było mega wolne, teraz zrobili to szybciej, więc może trafić pod strzechy, i tyle - poza tym nie ma żadnej rewolucji czy nowości.
    I to AI nic nie generuje - tylko skleja płaskie fragmenty czyichś obrazków, które wykorzystuje bez zgody i wiedzy ich autorów, klejąc je na podstawie listy tych indeksów wynikającej z query (zwanego obecnie promptem).

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Spoko, generalnie wisi mi co kto robi, ale proszę nie nazywać zdjęciem "grafiki" stworzonej przez AI w oparciu o prompt, nawet jeśli odzwierciedla daną rzeczywistość.
    Dokładnie. To są grafiki. I to jest okay.
    Ale nazywanie ich fotografiami już nie jest okay. Zwykły fake i oszustwo. Jak te dzieci z Gazy. Tyle w temacie.

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    tak samo jak ciekawe jest to, że są faceci po 40tce co grają w gry komputerowe, czego również nie rozumiem
    Masz rację, też tego nie rozumiem - wiek pasuje. Choć bywa. Choć wolę te gry jednak pisać.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bo mogą. Tak samo jak kogoś może dziwić że dorosły facet biega z aparatem i fotografuje np. kwiatki czy mrówki ...
    Hehe, dokładnie, bo mogą. Albo inne ptaki czy samoloty. Nie rozumiem. No chyba, że du*py. To rozumiem.
    Specjalizacja w marnowaniu czasu też musi być.

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    A ja parę miesięcy temu kupiłem recyklingowane wersje Quake'a I i II ze wszystkimi dodatkami i idę już drugi raz na normal skill.
    Witaj w klubie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-04-2024 o 01:09 Powód: korekta cytatu
    pozdro.,
    m.

Uprawnienia umieszczania postów