Pokaż wyniki od 1 do 10 z 161

Wątek: jak to mawiają - i tyle w temacie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: jak to mawiają - i tyle w temacie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Taki 18-to letni EF 50mm f/1.2L USM to powinien dziś kosztować z 2 tysiaki wtedy bym wszystko zrozumiał. Ale nie bo pazerne korpo musi doić kasę do końca. A co do RF to już w ogóle nieporozumienie. Jak porównałem sobie jakość wykonania starej eLki z nową (17-40 F4 z 14-35 F4) bo takie szkła miałem to jakbym trzymał obiektywy z dwóch różnych klas. Oszczędność na materiałach widać na każdym elemencie. Ale cena tego RF-a jakby zastosowano tytanową obudowę prosto z kosmosu niczym w najnowszym iPhonie
    Konstrukcja mająca 18 lat i do tego całkowicie absurdalne ceny używek Generalnie EF 50mm f/1.2 L USM miałem krótko, bo wolałem zmienić na EF 85 f/1.2 L USM, które owszem również 18 lat wcześniej było warte worka złota. W ich cenie w ofercie niezależnych można znaleźć nowoczesne konstrukcje z kilkoma silnikami liniowymi zjadające szybkością i celnością AFa te EF-owe dziadki

Obecnie biorąc pod uwagę wszystkie te wspominane tu EF-owe szkła mające prawie dwadzieścia lat zapytałbym ich właścicieli, czy analogicznie remontując obecnie mieszkanie zakładaliby kable z "amelinium" w instalacji domowej, lub montowali żeliwne rury wodociągowe włącznie z kanalizą zamiast plastików??? No ale fakt, przecież te archaiczne złomy cały czas działają na nowych korpusach z obcięciem połowy ich funkcji z uwagi na stare EF-owe protokoły komunikacji z puszkami R
    xd

Jak widać sentyment do marki oraz glejt na sprzęt zabytkowy (powinni wydawać już żółte tablice na EF-y powyżej 15 lat) winduje cenę nawet używek
    Ostatnio edytowane przez candar ; 30-03-2024 o 00:00
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów