Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: win xp prawa dostępu

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick
    a nie lepiej poukrywać foldery albop przypisać hasło do nich i tyle ??
    jeżeli chodziłoby tylko o foldery to co innego, ale tu chodzi o cały profil, a ja nie wiem, jak się go tworzy, chodzi o dopuszczenie do wybranych folderów, programów itp....

ale mam syf w systemie...chyba skończy się to stawianiem od nowa wszystkiego...

Coś już napisał
    Miasto
    Michigan, USA

Domyślnie

Sprawa jest prosta przynajmniej co do utworzenia nowego profilu...stwórz nowego użytkownika....i dodaj go do grupy zwykłych uzytkownikow. Po zalogowaniu się taki uzytkownik bedzie mial tylko dostep do swojego profilu dokumenty, pulpit, etc. Nie bedzie mógł przegladać innych profili, dokonywać zmian systemu, instalować oprogramowania itp. Oczywiście bedzie mógł korzystać z oprogramowania zainstalowanego "dla wszystkich" na twoim kompie.

Jeśli chcesz dokonywać głębszych modyfikacji to jak kolega poprzednio wspomniał gpedit.msc....może tam dosłownie zrobić praktycznie wszystko.

Osobiście nie polecam Ci używania gpedit jeśli nie czujesz pewnie w zaawansowanej konfiguracji systemu...można sobie "namieszać".

--
    marnow

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    jeżeli chodziłoby tylko o foldery to co innego, ale tu chodzi o cały profil, a ja nie wiem, jak się go tworzy, chodzi o dopuszczenie do wybranych folderów, programów itp....

ale mam syf w systemie...chyba skończy się to stawianiem od nowa wszystkiego...
    No to sprobuj zebrac do kupy i siebie i system czyli:
    1) reinstalka
    2) jak juz porzadnie postawiony, ze standardowym zestawem sterownikow i software tak by nikt nie narzekal to backup (np Norton Ghost, najlepiej nagrany na DVD i do tego posiadanie startowej dyskietki/plyty CD z Norton Ghostem)
    3) dodawanie poszczegolnych uzytkownikow i mieszanie im prawami poprzez gpedit
    4) jak cos spierdzielisz i nie uda ci sie w rozsadnym czasie naprawid to odzysk backupu z punktu 2 i zabawa od nowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    No to sprobuj zebrac do kupy i siebie i system czyli:
    1) reinstalka
    2) jak juz porzadnie postawiony, ze standardowym zestawem sterownikow i software tak by nikt nie narzekal to backup (np Norton Ghost, najlepiej nagrany na DVD i do tego posiadanie startowej dyskietki/plyty CD z Norton Ghostem)
    3) dodawanie poszczegolnych uzytkownikow i mieszanie im prawami poprzez gpedit
    4) jak cos spierdzielisz i nie uda ci sie w rozsadnym czasie naprawid to odzysk backupu z punktu 2 i zabawa od nowa
    tak zamierzam, tak zamierzam...w lipcu...

już nawet nagrywarkę DVD kupiłem...

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

ja polecem jeszcze ten artykuł
    http://www.infojama.pl/sections.php?...icle&artid=134

dotyczy przedewszystkim dostępu z zew.
    outpost czasem potrafi sie wyłozyc i ja z niego zrezygnowałem
    na rzecz sygate personal firewall na blokade wyjść
    i sprzetowego routera na blokade wejść

jak masz zbędną stówe to polecam sprzetowy router dryteka
    który chętnych na Twoje zasoby banuje sprzetowo

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez jadeit ; 20-06-2006 o 13:28
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

jest też inne wyjście by udostępnić kuzynowi/cioci/babci PC do surfowania po sieci i bez ryzyka o zawartosc hdd - np knoppix, suse live, ubuntu liveCD - jednym słowem OS odpalany z CD/DVD bez uruchamiania hdd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _invictus
    jest też inne wyjście by udostępnić kuzynowi/cioci/babci PC do surfowania po sieci i bez ryzyka o zawartosc hdd - np knoppix, suse live, ubuntu liveCD - jednym słowem OS odpalany z CD/DVD bez uruchamiania hdd
    własnie znalazłem najlepszy sposób
    Shared Toool Kit 1.1 polecam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów