Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 100

Wątek: 430ex vs. 580ex

Bywalec Awatar firley
    Miasto
    Biała Podlaska/Wawa

Domyślnie

tom517 przy długim naświetlaniu i zastosowaniu strobo, mozna zamrozić ruch w kilku miejscach na zdjęciu.
    Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...
    30D, 33, 50 1.8, 28-105 3.5-4.5, 70-210 4.5 [m42], 430ex

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Jakos ciezko wyobrazic kto moglby to stosowac: czestotliwosc podawana jest od 1:199Hz czyli najmniejsza to blysk na sekunde no to w ciagu sekundy to moze cos sie zmieni i jeszcze mozna sie pokusic o jakies artystyczne ujecie. Chetnie bym zobaczyl taka fotke. A moze po prostu jedynie ma na celu lepsze wspomaganie AF tak jak np wbudowana lampa.

Bywalec Awatar Nevermind

Domyślnie

Jak masz kase, to kup 580 i po problemie. Później nie będziesz się musiał martwić, że jest jeszcze coś lepszego

Pozdrawiam !
    Nevermind
    Power of L lenses

Coś już napisał
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

"Jak masz kase, to kup 580 i po problemie. Później nie będziesz się musiał martwić, że jest jeszcze coś lepszego "

Przynajmniej na razie.

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja się bardziej zastanawiałem nad 550ex używaną czy jednak warto wysupłać kasę albo na raty 580ex II?
    Ktoś używał obu i coś moze powiedzieć jak to jest z 30D?
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Coś już napisał

Domyślnie

Ja kupilem niedawno 430 i zmieniam bezdyskusyjnie na 580. Lampa dosc czesto myli sie co do sily blysku. Kilka razy fotografuje ten sam obiekt w tych samych warynkach i na 5 jedno wychodzi niedoswietlone. Poza tym powoli sie laduje przy blyskaniu z pelna moca, ktora swoja droga moglaby byc wieksza. Mam coprawda ten luksus ze lampe kupilem w USA wiec sprzedajac ja tez napewno nei ebde stratny, jednak nawet jesli kupilbym w PL tez bym sie nie zastanawial.
    ds II 17-40 85 1.8

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teoysta Zobacz posta
    Ja kupilem niedawno 430 i zmieniam bezdyskusyjnie na 580. Lampa dosc czesto myli sie co do sily blysku.
    Ale to aparat decyduje o sile błysku, a nie lampa. Jeśli myli się przy 430, to będzie się też mylił przy 580
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Uprzejmie proszę użytkowników 430 i 580 o sprawdzenie czy gwarancja obejmuje także palnik.

roback
    Guest

Domyślnie

Wg. TIPa u którego zanabyłem drogą kupna wzmiankowaną 430 EX - owszem palnik jest (u niego) gwarancją objęty. AFAIK - gwarancją C. również.

A poza tym, to widzę tu paru fotograf(ik)ów z zacięciem archeologicznym :P

PS.
    Od siebie dodam, bo nie zauważyłem, aby ktoś o tym wspomniał, a z instrukcji się nie odczyta, jak się nie wie - 580 ma dodatkową płytkę (białą), wysuwaną, rozpraszającą przy odbijaniu od sufitu, a do 430 trzeba sobie dorobić. Rozwiązanie wygodne - łagodzi cienie światła odbitego, ale czy warte różnicy w cenie - dla mnie nie.

Zablokowany

Domyślnie

Różnica w cenie nie opiera się tej płyce, ale na wielu ważniejszych rzeczach, w tym mocy 43 vs 58. To dodatkowy i średnio użyteczny gadżet. Już lepszy jest biały wbudowany odbłyśnik, zamiast rozpraszacza z 580 lepszy dyfuzor.

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów