Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Kupowanie na eBay.de

Bywalec

Domyślnie

Wats0n - OK, prześledze jedną z aukcji i zobaczymy efekt i zrobię screena

Pic w tym że kupując Canon EF 70-200mm L 1:2.8 USM za 200 euro nawet i sprzedając go w Polsce to sam widzisz jaki to interes, dlatego jestem ciekaw.

A więc tam jest tak, że kiedy aukcja skończy się nawet na 100euro to sprzedający wysyła ten obiektyw (po uprzednim skontaktowaniu się z kupującym) za cene za którą się wylicytowało??
    Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baal
    Pic w tym że kupując Canon EF 70-200mm L 1:2.8 USM za 200 euro nawet i sprzedając go w Polsce to sam widzisz jaki to interes, dlatego jestem ciekaw.
    przeglądnąłem zakończone aukcje z tymi obiektywami. i najtańszy jaki znalazłem to 935 euro

A więc tam jest tak, że kiedy aukcja skończy się nawet na 100euro to sprzedający wysyła ten obiektyw (po uprzednim skontaktowaniu się z kupującym) za cene za którą się wylicytowało??
    dokładnie tak. kupjesz za tyle za ile wylicytujesz + koszty przesyłki.

a.
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Bywalec

Domyślnie

A jak zobaczyć na jakiej kwocie najczęściej się kończą aukcje?? Na ebay.de jestem od niedawna i w dodatku średnio znam niemiecki
    Ostatnio edytowane przez Baal ; 17-06-2006 o 14:04
    Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

A jak zobaczyć na jakiej kwocie najczęściej się kończą aukcje?? Na ebay.de jestem od niedawna i w dodatku średnio znam niemiecki
    1. logujesz sie
    2. klikasz na Erweiterte Suche (pod tym górnym finden)
    3. w pole "Suchbegriff oder Artikelnummer eingeben" wpisujesz to czego szukasz
    4. zaznaczasz "Nur beendete Angebote"
    5. klikasz "finden" i znajdujesz

a.
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Bywalec

Domyślnie

Ok Dziękuje a może te z serii L to rzeczywiście skończą się na 900euro, ale te tańsze, które w Polsce chodzą po 1000-1400zł, warto kupować? Chociażby z powodu takie, że można wystawić je na allegro i zarobić na tym?

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n
    Inna sprawa, jak na zakupy w dojczlandii zapatrują się nasi celnicy.
    hmmmm chyba od jakiegos czasu jestesmy w UE i jezeli chodzi o inne dobra niz alkohole, fajki itp. celnicy maja g. do gadania
    S45 user

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sail0r
    hmmmm chyba od jakiegos czasu jestesmy w UE i jezeli chodzi o inne dobra niz alkohole, fajki itp. celnicy maja g. do gadania
    Kwestia dyskusyjna.
    Paru znajomym zdarzyło się czekać po kilka tygodni na przesyłkę, po czym dostawali pismo że mogą ją odebrać z urzędu celnego po uregulowaniu dopłaty, już teraz nie pamiętam ilu procent. Raz chodziło o zakupy z UK, 2 razy o Dojczlandię właśnie.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

jak spiewało niegdyś Bad, Religion- big bang, big crunch, you know there's no free lunch ...

wiesz co - jeżeli nie znasz niemieckiego, to tak na zdrowy rozum - chyba nie ma się co pchać, skoro nawet regulaminu nie możesz przeczytać - na polskim allegro Polacy w sporej cześci tez mają problemy ze zrozumieniem, więc co tu mowic o kruczkach z ebay.de. zreszta, poczytaj komentarze u sprzedajacego, moze to sens jakis ma

Bywalec

Domyślnie

leiho - problem regulaminu i dogadywania się to mały problem, poprostu raz na jakiś czas zwróce się do bliskiej mi osoby o przetłumaczenie lub napisanie czegoś bo ta osoba zna niemiecki perfect Więc to nie problem. Kwestia czy się opłaca?

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Za monco Ci cisnienie podskoczyło, patrzac na te ceny na kilka godzin przed faktyczna cena. :wink:

Sprzedawałem kilka razy na ebay.de, licytacja zaczyna sie na 5 minut przed koncem :wink:

Ostatnia sytuacja z 70-200F/4 L - na godzine przed koncem cena wynosiła 80 euro, aukcja zakonczyła sie cena 561 euro :smile:

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów