Seria 3 zdjęc dużo lepiej wyglada jak 2 zdjęciaZamieszczone przez Zakk Wylde
. Była uparta i o mało koniowi karku nie zlamała aby nie spaść.
![]()
![]()
![]()
Ogólnie sam się zastanawiałem jak trzeba robić takie zdjęcia jeszcze nie mam obiektywu, ale dobrze się przygotować :> Tzn. nie mam nigdy czasu na zawodach, bo niskie konkursy mnie nie interesują, a w dużych biorę udział, jednak może udałoby mi się komuś dać aparat by mi dobre zdjęcia zrobił, musze pogadać z kimś na zawodach heheh tu jest masa zdjęć praktycznie z każdych, niektórzy to amatorzy(np. moje z Tokyo), całkiem niezłe są niektóre... ale jedno czy dwa zdjęcia samego mnie nie satysfakcjonują z 3 dniowych lub 2 dniowych zawodów
www.swiatkoni.pl
wybierz mniej kontrowe swiatlo, uzyj punktowego pomiaru , zmniejsz kontrast w aparacie jak robis jpg jak raf to mniejszaj pozniej powinno byc lepiej
Pomogła głównie zmiana pomiaru światła z matrycowego na punktowy, mierzenie światła na koniu (zależnie od masci konia wychodziły różne parametry ekspozycji) oraz śledzenie w trybie AF servo.Zamieszczone przez Niedzwiedz
Tak przy okazji, powalczyłem trochę z panoramowaniem w trakcie skoku. Pieruńsko trudna sprawda, zwłaszcza z ustaleniem czasu naświetlania (rzędu 1/60-1/125). Czeka mnie jeszcze mnóstwo pracy i praktyki.
Wielkie dzięki,
pozdrawiam.
Najlepiej to ustaw sie na jedną lub dwie przeszkody, najbardziej efektowne, z najlepszym oswietleniem, w najlepszej odległości i tam zbierzesz najlepsze wyniki i popełnisz najmniej błedów