Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Jak poradzić sobie z takimi zdjęciami ?

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    trzeba strzelac seriami. nie ma bata.
    Dokładnie, inaczej fajne momenty ida w krzaki

Szkoda ze nie spadła, było by 3-cie zdjęcie

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

mistasz fajne zdjęcia Dlaczego tak źle zyczyłes tej Pani :d

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zakk Wylde
    Dlaczego tak źle zyczyłes tej Pani :d
    Seria 3 zdjęc dużo lepiej wyglada jak 2 zdjęcia . Była uparta i o mało koniowi karku nie zlamała aby nie spaść.

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

Nie wiem nie znam sie na koniach Moja siostra jeździ na konilach (niedaleko jest stadlina) ale niestety zamiast skakac to zostaje wyrzucona przez płotki a kon sie smieje

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Ogólnie sam się zastanawiałem jak trzeba robić takie zdjęcia jeszcze nie mam obiektywu, ale dobrze się przygotować :> Tzn. nie mam nigdy czasu na zawodach, bo niskie konkursy mnie nie interesują, a w dużych biorę udział, jednak może udałoby mi się komuś dać aparat by mi dobre zdjęcia zrobił, musze pogadać z kimś na zawodach heheh tu jest masa zdjęć praktycznie z każdych, niektórzy to amatorzy(np. moje z Tokyo), całkiem niezłe są niektóre... ale jedno czy dwa zdjęcia samego mnie nie satysfakcjonują z 3 dniowych lub 2 dniowych zawodów
    www.swiatkoni.pl

Domyślnie

wybierz mniej kontrowe swiatlo, uzyj punktowego pomiaru , zmniejsz kontrast w aparacie jak robis jpg jak raf to mniejszaj pozniej powinno byc lepiej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz
    wybierz mniej kontrowe swiatlo, uzyj punktowego pomiaru , zmniejsz kontrast w aparacie jak robis jpg jak raf to mniejszaj pozniej powinno byc lepiej
    Pomogła głównie zmiana pomiaru światła z matrycowego na punktowy, mierzenie światła na koniu (zależnie od masci konia wychodziły różne parametry ekspozycji) oraz śledzenie w trybie AF servo.

Tak przy okazji, powalczyłem trochę z panoramowaniem w trakcie skoku. Pieruńsko trudna sprawda, zwłaszcza z ustaleniem czasu naświetlania (rzędu 1/60-1/125). Czeka mnie jeszcze mnóstwo pracy i praktyki.

Wielkie dzięki,
    pozdrawiam.

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Najlepiej to ustaw sie na jedną lub dwie przeszkody, najbardziej efektowne, z najlepszym oswietleniem, w najlepszej odległości i tam zbierzesz najlepsze wyniki i popełnisz najmniej błedów

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów