Strona 28 z 29 PierwszyPierwszy ... 1826272829 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 286

Wątek: Samsung S24 Ultra

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Samsung S24 Ultra

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    odpowiedzcie sobie na pytanie - ilu ludzi na świecie nie mogłoby żyć bez dronów/chatgpt, a ile nie mogłoby żyć bez gps/smartfonów
    to zupełnie inne skale..
    W sumie racja.

Cytat Zamieszczone przez NorthPole Zobacz posta
    Ile osób około roku 2010 miało smartfony? Pamiętam jeszcze te uśmiechy -- po co to komu? telefon ma dzwonić, a nie być mądrzejszy od jego posiadacza. A dzisiaj? To kwestia przyswojenia technologii. Myślę, że dokładnie tak samo będzie z LLM-ami.
    Pokolenie dzisiejszych nasto- i dwudziestolatków, zaczyna z tego korzystać masowo, w przeróżnych dziedzinach. Poczekajmy 10 lat z oceną. Dla mnie to jest technologia, która przewróci wiele dziedzin życia i to w stopniu większym niż zrobiły to smartfony.
    Sam należałem do grona osób, które mocno broniły się przed smartfonem

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

odpowiedzcie sobie na pytanie - ilu ludzi na świecie nie mogłoby żyć bez dronów/chatgpt, a ile nie mogłoby żyć bez gps/smartfonów
    to zupełnie inne skale..
    Wszyscy mogliby tak żyć; jeszcze 43 lata temu tak żyli. Komórka? Dron? No bez jaj, to tylko narzędzia i gadżety. Buz Aldrin poleciał w Apollo 11 z urządzeniem firmy Pickett o symbolu N600-ES. Doleciał i wrócił.

Dla mnie to co wymieniono do tej pory, to liniowy rozwój od kilku skokowych zmian w dziejach ludzkości:
    1. opanowanie ognia - w prehistorii,
    2. wynalezienie pieniądza,
    3. rewolucja przemysłowa w XIX wieku,
    4. wynalezienie tranzystora,
    5. wynalezienie internetu.

Póki co, od wynalezienia tranzystora grzebiemy się w kwarcu.
    Następną skokową zmianą może być nr 6: komputer kwantowy. Jeśli się to uda.
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 18-12-2024 o 23:18
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

ale ja nie mówię o tym co było 43lata temu tylko o tym co jest teraz

tak, też o kwantowym kompie myślę jako o kolejnym kamieniu milowym, ale kiedy to się stanie i upowszechni, nie wiadomo
    bez tego AI nie ma dużych szans na rozwój w pełnej krasie

5lat temu myślałem (naiwnie), że to kwestia paru lat aż przesiądziemy się z aut do osobowych dronów no bo jaki jest problem zapakować się w 4os, wyjechać z garażu, wzbić w powietrze i w godzinkę z wawy być nad morzem? a jednak jest problem i nic nie zapowiada zmian

podobnie magazynowanie energii na dłuższy czas, np żeby naładować tytułowego samsunga i na miesiąc mieć spokój.

latka lecą a kwestii energii i transportu jesteśmy jeszcze w XXw
    Ostatnio edytowane przez cauchy ; 18-12-2024 o 23:34
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Bo cały czas obowiązuje prawo zachowania energii, zachowania masy? I inne prawa fizyki.

Rozróżniam - nie wiem czy słusznie - zmiany jakościowe, rewolucyjne czyli te 5+1, które wymieniłem wyżej od zmian ewolucyjnych. Na przykład taki smartfon to urządzenie, które w małej objętości skupia coś, co kiedyś trzeba było nosić w walizce, ale nie robi zasadniczo nic nowego. A znowu na przykład wynalazek internetu to jest skok, zmienił świat zupełnie. Na dobre czy na złe - chyba nie można, nie warto tego rozpatrywać w takich kategoriach.

Zauważ, że znacznie intensywniejsze przetwarzanie informacji w takich smartfonach nie odbyło się za darmo - jak Ziemia dostała w d*pę to wszyscy widzimy. A właściwie to ludzie, a nie Ziemia. Ona będzie istniała bez ludzi, tak jak 4,3 miliona lat temu, w zasadzie nie zmieniona.

Gdy miałem kilka, kilkanaście lat to odbywała się era kosmiczna i - podobnie do Ciebie - wyobrażałem sobie, że w roku 2000 to będzie tak jak u Jetsonów. A jest tak samo jak kiedyś. Tylko zamiast Fiata 125p mamy Toyotę Avensis.
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 18-12-2024 o 23:54
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Miasto
    Warszawa

Domyślnie Samsung S[emoji[emoji391]9] Ultra

Dokladnie

A tak tylko przypominam ze za pięć lat T[emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]]]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]] cofnie sie do roku osiemdz_czwartego zeby zabic Sarę Connor nie mowiac o tym, ze już dziesięć lat temu mlodzież miala sie poruszać na powietrznych deskorolkach [emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]]
    Ostatnio edytowane przez cauchy ; 19-12-2024 o 00:14
    Flickr | YT

Miasto
    Warszawa

Nie wiem kurna co jest z tym tapatalkiem pod nowym iosem, mam w nosie pisanie liczb i poprawianie tego
    Flickr | YT

Bywalec
    Miasto
    wyohataka

to jest ten upgrade w znaczacy sposob zmieniajacy zycie miliardow ludzi.
    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

cauchy, spoko masz rację, następnym przełomem na max-a będzie napęd warp

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Nie wiem kurna co jest z tym tapatalkiem pod nowym iosem, mam w nosie pisanie liczb i poprawianie tego
    Ja bym na bazie tych liczb wysłał kupon lotto. Może AI chce Ci pomóc?

Miasto
    Warszawa

obstawiam raczej, że to znak aby odinstalować appke i zagladać na forum tylko przy kompie
    Flickr | YT

Strona 28 z 29 PierwszyPierwszy ... 1826272829 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów