Pokaż wyniki od 181 do 190 z 286

Wątek: Samsung S24 Ultra

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Samsung S24 Ultra

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    @candar Sugerujesz że gdybym inaczej wywołał RAW to byłby efekt wow i Sony skopał by dupę smartfonowi bo tego oczekiwałeś?

Na tym polegają właśnie zwykłe zdjęcia z wycieczki. Tu nie ma ustawiania modelki, dopalania światłem zewnętrznym, czekania na złotą godzinę i dopieszczania RAW-ów. Tu są tylko suche fakty które pokazują że AI potrafi w smartfonach naprawdę dużo. Wiadomo że w ekstremalnych sytuacjach fotograficznych bezlusterkowiec wciąż będzie lepszy ale przeciętnego Kowalskiego to nie interesuje. I pamiętajmy że ten smartfon kosztował co najmniej 3 razy mniej niż Sony.

@Bangi Proszę Cię żebyś już usunął te dwie fotki bo nie chcę aby znajomy był w necie. Dzięki i pozdrawiam.
    Ja niczego nie sugeruję Po prostu RAW jest do tego, aby go poprawnie wywołać. Matryce Sony w serii A7 są tak plastyczne, że można z nich wycisnąć wszystko. Generalnie nawet A7 mark II za 2k zł zrobi lepsze foty od smartfona.

Nie obraź się przypadkiem, ale mając aparat fotograficzny jakiejkolwiek marki zawsze staram się, aby zdjęcia z niego były jak najlepsze. A tu odniosłem wręcz przeciwne wrażenie celowego równania jakości zdjęć z A7RIV z fotami ze smartfona, aby coś komuś udowodnić. Na podobnej zasadzie równie dobrze można powiedzieć, że słońce jest wielkości piłeczki do ping-ponga jeśli patrzymy na nie przez palce.

A na zdjęciach z wycieczek to MZ najbardziej wszystkim chyba jednak zależy, aby zdjęcia pokazywały w sposób ciekawy fotografowany obiekt bez przepaleń w światłach i ze spranymi kolorami...
    Ostatnio edytowane przez candar ; 31-07-2024 o 12:00
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów