Z tego co pamiętam Pixel 8 Pro nie ma ray tracingu. S24 Ultra ma. Więc jak ma to dla Ciebie jakąś wartość to chyba dobry wybór.
Widzisz, przyciągnęłi Cię tym ray tracingiem, a nie boisz się śmierci od fali elektromagnetycznej lub dźwiękowej z rąk technokratów?
W sumie fajna opcja z tym PS2 na telefonie. Choć ostatnio mam mniej czasu na granie, to jakoś skończyłem Widmo Wolności na PS5
Super wspominam kilkugodzinne sesje przy browarku w kilka osób jak na Amidze miałem Genghis Khana. Tylko czy teraz znowu by tak wciągnęła, czy może to tylko miłe wspomnienie? Może czasem nie warto wracać do starych tytułów, aby nie zepsuć wspomnienia?
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 24-01-2024 o 13:24
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Nie denerwuj się. Czy coś z tego co zacytowałeś nie jest prawdą? Przecież sam to napisałeś wcześniej:
"telefonu używam intensywnie, zaś komputerów osobistych od początku ich istnienia"
oraz
"da się zainstalować Windę bez konta, a nawet jak masz preinstalowaną (jak to teraz w nowych kompach), to po instalacji można zlikwidować konto i dalej wszystko działa"
Co do drugiej części posta: to nie Ty zacząłeś głupio pisać jak to od urodzenia chodzę w kajdanach?
Ja przygodę z Samsungiem skończyłem na S8. Później miałem Huawei P30 Pro.
Ostatnio edytowane przez zdebik ; 24-01-2024 o 16:58
cd #25
Galaxy S24 Ultra, aparat tylny
Zdjęcia można robić w smartfonie S24 Ultra różnymi programami.
Expert RAW (ER) to program nastawiony na jakość zdjęć co ogranicza w znacznym stopniu (w stosunku do innych programów) zakres możliwości stosowania np. zoomu optycznego (i cyfrowego) aparatu.
Aparat tylny sprzętowo składa się z 4 obiektywów/matryc.
1. ultra szerokokątny
Obiektyw o ogniskowej 13mm, f/2.2, matryca 12 Mpix,
ER : zoom 13mm - 46mm, rozdzielczość zdjęć [Mpix] 12
2. szerokokątny
Obiektyw o ogniskowej 23mm, f/1.7, matryca 200 Mpix,
ER : zoom 23mm-230mm, rozdzielczość zdjęć [Mpix] 12, 24, 50,
3. tele1
Obiektyw o ogniskowej 69mm, f/2.4, matryca 10 Mpix,
ER : zoom 69mm-230mm, rozdzielczość zdjęć [Mpix] 12
4. tele2
Obiektyw o ogniskowej 115 mm, f/3.4, matryca 50 Mpix,
ER : zoom 115mm-460mm, rozdzielczość zdjęć [Mpix] 12, 24, 50
W innych programach można robić zdjęcia np. w rozdzielczości 200 Mpix, zoomem aż do 2300 mm, ... stosować wiele trybów specjalistycznych itd.
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 24-01-2024 o 22:58
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/