Pokaż wyniki od 1 do 10 z 286

Wątek: Samsung S24 Ultra

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Samsung S24 Ultra

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Nie musisz leczyć moich kompleksów, bo ich nie mam, a telefonu używam intensywnie, zaś komputerów osobistych od początku ich istnienia - pisałem o tym w innym miejscu. Wiadomo, że jak ktoś, jak MstrG, od urodzenia chodzi w kajdanach, to po ich zdjęciu czuje się głupio lekko i bez problemu uzasadni ich konieczność.
    Pierwsze telefony nie zbierały innych informacji niż lokalizacja przybliżona, bo musiały łączyć się z nadajnikiem. I tyle. Nie wmawiaj sobie, że zawsze było tak jak teraz.

Dedykuję tym, którzy potrzebują
    https://pl.wikisource.org/wiki/Pies_...kiewicz,_1910)

Bangi - da się zainstalować Windę bez konta, a nawet jak masz preinstalowaną (jak to teraz w nowych kompach), to po instalacji można zlikwidować konto i dalej wszystko działa. Zrób to w telefonie. Połączenie z netem jest potrzebne tylko do zalegalizowania produktu.

Ale nie o tym miało być, dyskusja poszła w złym kierunku, bo te wszystkie rzeczy o których piszecie są wiadome i jest to dobry temat na drugą część wątku, gdy będziemy pobijać rekord 3000 postów.
    Chodzi mi o zrozumienie jak to się stało, że duże możliwości komputerów zwanych smartfonami, nie zostały użyte do przedstawienia uczciwej propozycji techniczno-informatycznej. Za to dwie firmy zmonopolizowały rynek z wiadomymi propozycjami nie do odrzucenia.
    Nokia próbowała stworzyć system dobrowolny, ale nie udało się. Dlaczego? Bo nie tworzyła bańki reklamowej, a gruba baba z USA sobie nie poradziła?
    Nie leczę żadnych Twoich kompleksów i nie chodzę w żadnych kajdanach.
    W którym miejscu sobie coś wmawiam? Z którego mojego zdania wyciągnąłeś wniosek, że "zawsze było tak jak teraz"? Proszę zacytuj.

Operatorzy zbierali nie tylko lokalizację, ale i godzinę oraz datę zalogowania się do danego nadajnika. Musieli zbierać też info o tym z kim się połączyłeś, ale też i z kim się nie połączyłeś. SMSy nie były szyfrowane, w sumie do tej pory nie są - na Androidzie aby mieć szyfrowane wiadomości musisz zainstalować aplikację. Służby specjalne nawet próbowały łamać prawo telekomunikacyjne i tajemnicę korespondencji. Ile razy to wypłynęło a ile razy było załatwione po cichu? Podpisując umowę z Centertelem trzeba było mieć kartę kredytową, można było ewentualnie przedstawić zaświadczenie o zarobkach, na którym jak się może domyślasz jest sporo danych. Jak widzisz ta Twoja bezpieczna bańka jest tylko bańką niewiedzy.

Używałeś tego Symbiana? Ja miałem. To była tragedia w porównaniu do Androida 2.0 którego używałem w tym samym czasie. Nokia stała się ofiarą samej siebie. Byli tak pewni swojej sprzedaży, że zlekceważyli zmiany rynku. Już bardziej szkoda mi BlackBurry OS.

Instalacja W11 bez konta i Internetu? Chodzi Ci o sposób o którym pisałem wcześniej?
    Zrobienie i skasowanie konta. Fajny sposób.
    Zdenerwowałeś się, bo merytorycznie odpowiedziałem na Twoje pytanie "Jak jest wartość dodana z konta, oprócz konieczności bycia szpiegowanym?"? To, że Ty nie widzisz plusów nie znaczy, że ich nie ma.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 23-01-2024 o 17:18

Uprawnienia umieszczania postów