Nie miałem do czynienia z oryginalnym nadgarstnikiem PD, ale próbowałem założyć do swojego nadgarstnika ich kompletną klamrę.
Po pierwsze, ta złączka to jest w sumie niezły klamot, który w ciasnej torbie trzeba gdzieś upychać, bo nie chciałbym, aby mi ona dociskała na przykład ekran LCD.
Po drugie, smycz kotwicy jest długa, i nie za bardzo mi to pasuje wymiarowo do małych gabarytowo korpusów. Potrzeby kompletnego demontażu nadgarstnika w jakimkolwiek celu w zasadzie nie odczuwam, bo mi w niczym nie przeszkadza.
Po trzecie, ten nadgarstnik PD wygląda na dość gruby, co może przeszkadzać w braniu aparatu w dłoń bez jego zakładania, ale to tylko moje przypuszczenie.
Tymczasem ja zrobiłem sobie nadgarstnik tylko z taśmy i paska skóry, który jest maksymalnie płaski, a więc nie przeszkadza w szybkim chwytaniu aparatu bez jego zakładania na dłoń, a dzięki ujowym chińskim regulatorom długości bardzo lekko i łatwo się go odpina, gdyby coś mi się uwidziało
--- Kolejny post ---
Taaa... Dodaj jeszcze, że jesteś chyba ponad 20 lat młodszy ode mnie, wyższy i wysportowany![]()