Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
Dziwne, testowałem ten nadgarstkowy peak design i ten wymienny system mocowania z klipsami tego samego typu co na pasku jest bezbłędny.
Nie miałem do czynienia z oryginalnym nadgarstnikiem PD, ale próbowałem założyć do swojego nadgarstnika ich kompletną klamrę.

Po pierwsze, ta złączka to jest w sumie niezły klamot, który w ciasnej torbie trzeba gdzieś upychać, bo nie chciałbym, aby mi ona dociskała na przykład ekran LCD.

Po drugie, smycz kotwicy jest długa, i nie za bardzo mi to pasuje wymiarowo do małych gabarytowo korpusów. Potrzeby kompletnego demontażu nadgarstnika w jakimkolwiek celu w zasadzie nie odczuwam, bo mi w niczym nie przeszkadza.

Po trzecie, ten nadgarstnik PD wygląda na dość gruby, co może przeszkadzać w braniu aparatu w dłoń bez jego zakładania, ale to tylko moje przypuszczenie.

Tymczasem ja zrobiłem sobie nadgarstnik tylko z taśmy i paska skóry, który jest maksymalnie płaski, a więc nie przeszkadza w szybkim chwytaniu aparatu bez jego zakładania na dłoń, a dzięki ujowym chińskim regulatorom długości bardzo lekko i łatwo się go odpina, gdyby coś mi się uwidziało

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
Też mam nadgarstkowy pasek i bardzo go lubię, używam na każdym wyjeździe.

Co do ciężkich szkieł to serio nie jest wielki problem je nosić. Ja 200-600 zabieram wszędzie i nie robię z tego żadnego wyczynu ani problemu. Dużo przyjemniej się go używa niż Sigmę 150-600 która wagowo jest bardzo podobna ale ergonomicznie to mi nie leży kompletnie.
Taaa... Dodaj jeszcze, że jesteś chyba ponad 20 lat młodszy ode mnie, wyższy i wysportowany