Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: Canon RF100-400 vs Sigma C 150-600 - wrażenia

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon RF100-400 vs Sigma C 150-600 - wrażenia

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Część prostych ludzi, jak ja, z nie rozróżni fotki z ogniskowej 470mm od tej z 500mm i nie rozróżni także po obrazku konsekwencji f/7.1 wobec f/6.3.
    Ale z łatwością rozróżni średnicę posiadanych już filtrów 77mm od wymaganych 82mm które trzeba dopiero kupić a takie oprócz masy byłyby konsekwencje tych 30mm.
    to ja też coś opowiem na temat prostych ludzi i ogniskowych - na jesiennym plenerze w pofalowanym krajobrazie tłukłem zawzięcie zdjęcia na długim końcu 100-400 - zwykle wiem gdzie ile potrzebuję ale kadruję zawsze na styk (w końcu widzę co kadruję bo ma 100% w wizjerze a nie jakieś absurdalne 95 czy 98% i dobre rady wybitnych na temat brzegów - jakich q... brzegow w 95% wizjerze nie widać żadnego brzegu) i na ten kadr zdecydowałęm się przykręcić telekonwerter znowu kadruję i kadruję - po powrocie do domu czytam - zdjecie bez telekonwertera 400mm (jak się można było spodziewać) zdjęcie z telekonwerterem 401mm - boszz

co do tych 77mm średnicy filtra to też jestem związany prawie jak z optyką canona
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 10-01-2024 o 18:21
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów