Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: [update] Adobe Lightroom Beta 3

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    Mi tylko przymula zoom z fit do 100% (w sensie nie jest super plynny), poza tym jest OK
    A to mało? Chociaż do wszystkiego można się przyzwyczaić jeśli soft jest dobry. Tutaj taka abstrakcja - soft do panoram po załadowaniu 50 fotek 3000x2000 px wymięka na sprzęcie z 2 GB RAMu i procku 3.5GHz ...a tu jeszcze trzeba zrobić export do PSD z warstwami . - czasy oczekiwania na poziomie godziny, dwóch.

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Co to znaczy strasznymi? Jak przejarasz wszystkie kanały to żaden soft nie pomoże. Samo "miganie" na LCD o niczym nie świadczy. Bardzo chciałłbym zobaczyć te fotki co to ACR odpadło w przebiegach....niestety używam Windows.
    Mruganie przepaleń ma margines, że już mruga a tak naprawdę zostało jeszcze kilka poziomów zanim bedzie biała plama, ale jest to na samym końcu histogramu i trzeba się trochę postarać, żeby na jednym zdjęciu przy jednej obróbce uzyskać fotkę tak jakby była prawidłowo naświetlona w calym zakresie tonów. Zanim zainstalowalełem soft od Adobe broniłem ACR, ale jak doczekasz się wersji pod Win to zobaczysz że obróbka jest przyjemniejsza, pełnoekranowa itp. Akurat nowy ACR jest bardzo podobny do Lightroom'a (bo to przecież adaptacja ACRa) i jest "za darmo" z Photoshopem .

Jeszcze raz o predkości... soft powinien reagować natychmiastowo, nie sekundę po przesunięciu suwaka ale już w trakcie przesuwania . Aperture gorzej wypada przy obrabianiu zmniejszonej fotki do rozmiaru okna, ale obrabiając 1:1 jest szybszy od Lightroom'a. Po mojemu Lightroom znajdzie więcej odbiorców ze względu na szybsze ładowanie biblioteki fotek i właśnie szybsza pracę na miniaturach. Jak się będę nudził w nocy to zrobię pomiary czasów .
    Ostatnio edytowane przez Diodak ; 12-07-2006 o 19:44
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Uprawnienia umieszczania postów