Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
To ja Wam podpowiem, że od jakiegoś czasu na moim starym lapie maski LR wieszają mi totalnie kompa (mniej więcej 8 na 10 prób tak się kończy), a odszumianie oparte na AI nie działa mi w ogóle! Ja tego nie używam często, pogodziłbym się i z czasem odszumiania 15 minut na foto, no ale nie zwiecha czy brak działania w ogóle. Tu Adobe robi sobie ewidentnie jaja. Sterowniki mam zaktualizowane. Ten komp to Intel Core i5 7200U, grafika NVIDIA GF 940MX, 16GB RAM, dysk 1TB SSD. Wszystko mi śmiga na tym kompie, poza LR.

Także dzięki za wątek, bo siłą rzeczy rozglądam się za kompem stacjonarnym lub lapem pod kątem LR. Za blaszakiem przemawia fakt, że w razie czego wymienię sobie w nim grafikę na wyższy model, a w laptopie nie zrobię już nic. Ale gamingowe stwory po 10 czy nawet 18 tysi to jakaś paranoja. Dziś do cen sprzętu foto niestety trzeba też doliczyć kompa. Sądzicie, że coś takiego byłoby ok? Jeden na Intelu i NVIDII, drugi na AMD i Radeonie. https://www.euro.com.pl/komputery-st...660t-w11.bhtml https://www.euro.com.pl/komputery-st...66xt-1nw.bhtml
W oficjalnym info od Adobe znalazłem gdzieś (jak w wolnej chwili znajdę ponownie, to tutaj podlinkuję), że np. ACR nie wspiera kart starszych niż 7 letnie
U mnie to wyglądało tak, że po którejś z ostatnich aktualizacji Photoshopa w ACR mogłem tylko podglądać zdjęcia, bez możliwości jakiejkolwiek edycji (dwa kompy z i5 i i7 3 i 4 generacji)... Co prawda na stronie Adobe jest link do jakiejś starej instalki ACR, która działa, ale nie ma ona wszystkich tych funkcji, które u mnie działały przed tą aktualizacją! O tyle pół biedy, że i tak miałem zmieniać kompa i tylko musiałem to przyspieszyć.
Bardzo prawdopodobne, że LR, jako bliźniak ACR, ma podobne wymagania i dlatego u Ciebie niezbyt chce teraz działać. ACR za to wyrzucało komunikat wprost, że z moją kartą działać nie będzie
Nie kupuj takich gotowców, lepiej sam sobie coś skonfiguruj w Komputroniku, X-komie czy Proline. Myślę, że za podobne pieniądze złożysz coś sensowniej a na pewno z lepszym zasilaczem!!
No i po najświeższych moich doświadczeniach 3 razy się zastanów nad kupowaniem czegokolwiek w euro. Ja zrobiłem zakup 2 tygodnie temu, dostawa miała być na zeszłą środę, w międzyczasie składałem 4 reklamacje i dopiero przed momentem łaskawie mi odpisali, że nie zrealizują zamówienia i żebym ja napisał, żeby mi je anulowali Normalnie Bareja, a w międzyczasie zero kontaktu, mimo wielokrotnych zapewnień, że w ciągu 24 godzin wszystko będzie wyjaśnione. Słyszałem, że jakość obsługi u nich poleciała na łeb, ale teraz mam próbkę na własnej skórze.