Pokaż wyniki od 1 do 10 z 92

Wątek: Odszumianie SI w Ligtroom - czas

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie Odp: Odszumianie SI w Ligtroom - czas

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Mała aktualizacja. Miałem możliwość przetestowania mojego kompa z GeForce RTX 4070 Ti SUPER (zamiast RTX 3060). Cały czas zainstalowane jest w nim 32 GB RAM.
    Czas odszumiania dla pliku 32 MPx skrócił się z 15 do 5 sekund. Mocniejsza karta działa trzykrotnie szybciej. Pytanie tylko, czy to jest komuś potrzebne, gdyż i 15 s z RTX 3060 jest bardzo przyzwoitym wynikiem (jak dla mnie). Oczywiście, jeśli ktoś ma do odszumienia np. cały ślub, to może już robić różnicę.
    Jaki cały ślub, chyba tylko zdjęcia z sali od godzin wieczornych i to zależy czy ktoś używa lampy czy nie używa. Biorąc po uwagę cenę karty to jest to całkowicie nieopłacalne.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Odszumianie SI w Ligtroom - czas

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Jaki cały ślub, chyba tylko zdjęcia z sali od godzin wieczornych i to zależy czy ktoś używa lampy czy nie używa.
    Czy ja wiem? Co prawda akurat ślubu jeszcze w tak ciemnym kościele nie robiłem, ale akurat chrzest się zdarzyło. To były dawne czasy i jeszcze wspomagałem się lampą, ale jak kilka zdjęć chciałem mieć bez, to poniżej ISO 6400 zejść się nie dało przy czasach rzędy 1/40 s i f/2.8. To idealne warunki do takiego odszumiania
    Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Biorąc po uwagę cenę karty to jest to całkowicie nieopłacalne.
    A to już mocno względne. Zależy jakie, kto ma priorytety. Jak to mówią, czas to pieniądz
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uprawnienia umieszczania postów