Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
W oficjalnym info od Adobe znalazłem gdzieś (jak w wolnej chwili znajdę ponownie, to tutaj podlinkuję), że np. ACR nie wspiera kart starszych niż 7 letnie
U mnie to wyglądało tak, że po którejś z ostatnich aktualizacji Photoshopa w ACR mogłem tylko podglądać zdjęcia, bez możliwości jakiejkolwiek edycji (dwa kompy z i5 i i7 3 i 4 generacji)... Co prawda na stronie Adobe jest link do jakiejś starej instalki ACR, która działa, ale nie ma ona wszystkich tych funkcji, które u mnie działały przed tą aktualizacją! O tyle pół biedy, że i tak miałem zmieniać kompa i tylko musiałem to przyspieszyć.
Bardzo prawdopodobne, że LR, jako bliźniak ACR, ma podobne wymagania i dlatego u Ciebie niezbyt chce teraz działać. ACR za to wyrzucało komunikat wprost, że z moją kartą działać nie będzie
To dziwne bo mój bardzo stary zestaw (i7-2600, płyta P67A-UD5-B3, karta GTX-660-2GB) działał na aktualnej wersji LRC. Denoise było bardzo wolne ok. 18 min na RAWa z R czyli chyba bez użycia karty ale obrazek powstawał.
Zmieniłem tylko kartę na RTX 3060Ti i wszystko działa bardzo sprawnie - minuty zmieniły się w sekundy.