Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 97

Wątek: EOS 1Ds MARK II czy D2x NIkona

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nicram
    + jakiś wózek aby to wszystko wozić a nie nosić ze sobą :-D
    takie co przed hipermarketami sa powinny pomiescic to wszysko
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k
    Ja jednak wybrałem 5D bo obrazek dla mnie jest najwazniejszy.
    Bingo! Nie moge zrozumiec porownan typu -
    "tu lepsza ergonomia, a tu lepsze zdjecia". Przeciez
    kurcze pokazujecie ludziom zdjecia, a nie jak
    fajnie sie guziki naciska w waszym aparacie...

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

snowboarder: niby tak... aczkolwiek....
    Do gazet (w sensie sprzętu dla fotoreporterów prasowych)_ niepotrzeba super jakości zdjęć. Skoro wystarcza 1dmk II (a w zasadzie nawet 10d ), to wystarcza takze d2h i d200.

Wniosek: pracując dla prasy należy wybrać najlepiej "dopasowaną" do siebie puszkę.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

To zakladamy jakiegos brukowca drukowanego na papierze po 3 odzysku i mozemy sie przerzucac na nikony
    ...

stefek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    stefek - jesli kasa nie gra roli to kup "se" chłopaku fotografa i niech Ci pstryka foteczki kiedy zapragniesz - będziesz mial problem sprzętowy rozwiązany raz na zawsze.
    Auwo,chłopaku,widać,że niewiele masz do powiedzenia w tym temacie,musisz próbować swych sił na innym polu .

stefek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k
    Nie mam 1ds mk2 ale mam 5D i szkiełka canona 24-70 2.8 i 70-200 2.8 IS Nikona D2X oraz sporo szkiełek do nigo np. 17-55 2.8 DX i 80-200 2,8 AFS Niedawno sam miałem problem co wybrac, Nikona miałem "od zawsze" ale ostatnio
    nie byłem z niego zadowolony i postanowiłem zaeksperymentowac i kupiłem 5D i 2 szkiełka. W praktyce wygląda to tak że obrazowo 5D jest lepszy (moim zdaniem) ostrość wyraznie lepsza w 5D. Jesli chodzi o korpusy to zdecydowanie lepszy jest Nikon D2X wiecej funkcji łatwy dostęp i lepszy AF. Ja jednak wybrałem 5D bo obrazek dla mnie jest najwazniejszy.
    Konkretna wypowiedź,dzięki,o takie info mi chodzi,dzięki:-D .

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stefek
    Auwo,chłopaku,widać,że niewiele masz do powiedzenia w tym temacie,musisz próbować swych sił na innym polu .
    Niestety ;(((

Miasto
    Zabrze

Domyślnie ....

Mam canona 5D, mam 1D MARK IIN .....
    Oba te aparaty maja rózne cechy I wbrez pozorom nie ma róznicy w jakości matrycy. ISO 800 - proszę bardzo nie ma problemu. Żadnego istotnego szumu albo takiego, którego nie dałoby sie zredukować. Problem tkwi w tym co ja nazywam "marginesem kadrowania" .
    Jedynka niesie za soba nieporównywalnie wyzsze mozliwości techniczne 49 polowy rewelacyjnie działający AF(duzo sprawniejszy niż przy 5D).
    SZYBKOŚĆ prawie 9 klatek/s powala, przy zdjęciach reporterskich i przyrodniczych.
    Nikon mimo że posiada zestaw szkiełek ocenianych nawet ciut wyzej niz canon , nie potrafił zrobić porzadku z matrycą generującą już przy ISO 400 duże szumy. I to zdyskwalifikowało go w moich oczach ... Wybrałem canona. Cóz zatem zdecydowanie ... nie polecam też 1DsMARK II - za drogie i za wolne "cudo". Moze za 2 lata Canon połączy cech 1D i 1Ds i 5D...
    Ps. Co co szkiełak pracujących w moich canonach te świetnie sprawdzają sie
    500/4 , 100-400, i 70-200 + TC 1,4 x i x2 - canona OF course
    Pozdrawiam Leon
    Ostatnio edytowane przez LESKOS ; 17-06-2006 o 09:15
    LECHO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Bingo! Nie moge zrozumiec porownan typu -
    "tu lepsza ergonomia, a tu lepsze zdjecia". Przeciez
    kurcze pokazujecie ludziom zdjecia, a nie jak
    fajnie sie guziki naciska w waszym aparacie...
    Dokładnie - i dalego dla mnie nie ma dyskusji czy N czy C, bo moim zdaniem najważniejszą z naważniejszych cech aparatów jest jakość zdjęć - skoro te z Canona są lepsze, to z całym szacunkiem ale w d...e mam to, że Nikon ma fajniej rozmieszczone guziczki (tym bardziej, że jest to rzecz umowna - człowiek przyzwyczajony do Canona będzie narzekał na ergonomię Nikona i na odwrót)

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

W canonie na obiektywie pierścieniem się w drugą stronę kręci;p Jak stefek na już jakieś doświadczenia z Canonami, to niech bierze tego 1Ds.
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów