Pokaż wyniki od 71 do 80 z 97

Wątek: EOS 1Ds MARK II czy D2x NIkona

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    Cichy, czy to crop 100%? Bo jeśli tak, to ten fragment jest stanowczo za duży - musiałeś zrobić to zdjęcie ze zbyt małej odległości. Możesz wstawić całe to zdjątko dolara, które machnąłeś? Reichmann to stary Canonier, b. dużo nimi foci i wątpię, by aż tak spierniczył wywoływanie RAW-u
    No to pomyślmy. Skoro dałeś zdjęcie i napisałeś, że to Crop 100% , ja dałem zdjęcie i napisałem, że to crop 100% to jakim cudem mogą być proporcje różne na zdjęciu oryginalnym? Jeśli taka sama rozdzielczość matrycy, takie same proporcje cropa, to i obiekt w kadrze na obydwu zdjęciach musiał być proporcjonalnie duży w obydwu zdjęciach.

Nie chcę się kłócić, po prostu wyjaśnij proszę. Ja tak starałem się ustawić odległość, żeby mniej więcej mój fragment wycropowany i fragment z testu były podobnej wielkości. Ozzywiście dałem 100 % cropa. Niczym nie obrabiany.

Poza tym zdjęcie ze sceną które dałeś nie może być oryginal z 5d, bo nie ma proporcji 3:2. Jest albo ucięte na potrzeby testu, albo co...

Oto mój kadr z dolarem (zrobiłem ich kilka, ale mniej więcej tak to wyglądało). Uważam, że zdjęcie z tamtego testu było solidnie spieprzone.. Jeśli faktycznie był to crop 100 %.

Jeśli coś zrobiłem nie tak, proszę powiedz, to poprawię próbę. Moim zdaniem wszystko jest ok.

Ostatnio edytowane przez Cichy ; 19-06-2006 o 01:54
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uprawnienia umieszczania postów