Cytat Zamieszczone przez snow
A tak pozatym to ja mam pytanie czy aby ten zakup to nie jest tak żeby pokazać że ma się kase? bo jak na "Parę zdjęć mi wyszło w życiu" i takie typowo ogólne zastosowanie to czy nie lepiej kupić coś tańszego a w zamian mieć lepsze szkła? Może do twoich zastosowań wystarczy zwykłe 350d ?
Jak narazie twoje posty nie przekonują mnie że jest ci naprawde taki aparat potrzebny (wiem wiem, to nie mnie mają przekonywać tylko ty masz być przekonany, no ale jednak)
Baaardzo obrazowe stwierdzenie - "do twoich zastosowań wystarczy" - z daleka bije żal i zazdrość.

Ja miałem niedawno bardzo podobne problemy (co kupić a nie ile kasy wydać). Zacząłem od tańszych, sprzedałem, kupiłem droższe, sprzedałem, kupiłem drogie. I w ten sposób pare tysiączków wyleciało. Zdaża się - łatwo przyszło, łatwo poszło. Więc jak się uczyć to dlaczego nie na najlepszym sprzęcie?????????

Jestem totalnym amatorem. Dla mnie jakość zdjęcia idzie w parze z przyjemnością jego zrobienia (ergonomiam, bajery itp) - to ma sprawiać radość (25k pln wydane więc coś się należy). A 1DsMk2 nie kupiłem (a sporo się nim bawiłem) tylko ze względu na wagę i rozmiary - może trochę przypakuję i sobie puchę zmienie.

Ale jak to mawiał mój kolega: "Kto zabroni bogatemu się bawić".

Nie sądzę aby amator zauważył dużą różnicę w jakości zdjęć na tych puszkach więc kupuj to co Ci sprawi większą przyjemność - w końcu to nie praca.