Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
Jasne, zawsze chetnie pomagamy ...ale Twoj post wydaje sie troszke smieszny. Nie napisales czy masz jakiekolwiek pojecie o fotografii (zadawane pytanie raczej na to nie wskazuja), nie napisalem do czego chesz uzywac puszki, jaka fotografia sie zajmujesz (sport, studio, imprezy rodzine) jakie szkla posiadasz i jakie ewentualnie chcesz kupic, co Ci sie nie podoba w D2x, ze myslisz o 1Ds i tak dalej. Nikt nie odpowie Ci w prost ze masz kupic 1Ds za kilka tysiecy baksow

Edit:
suche fakty http://www.dpreview.com/reviews/comp...n_d2x&show=all
Dzięki za suche fakty.Czy mój post jest śmieszny?Być może,nie jestem zawodowcem,więc aparat do różnych zastosowań (wakacje,imprezy rodzinne,koncerty,itd.).Zresztą będąc zawodowcem pewnie bym nie pytał,który wybrać.Pojęcie o fotografii?Parę zdjęć mi wyszło w życiu:-D .Jednemu będą się podobać,drugi powie,że robi lepsze,normalna sprawa.Co do Canona,jeśli miałbym zmieniać to interesują mnie szkła :16-35mm 2.8L USM,24-70mm 2.8 L USM lub 24-105mm f4,słyszałem,że jest niezły,70-200mm 2.8,jedna,może dwie stałki,pewnie 50mm najjaśniejsza,plus jeden makro,i co możecie powiedzieć o 28-300mm 3.5-5.6 L IS USM?