Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Zimowy Cashback Canon edycja 2023/2024

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Zimowy Cashback Canon edycja 2023/2024

Mnie od wszelkich rat odstraszają... telefony z banku. Kur, jak ja nienawidzę, kiedy mnie coś wiąże z czymś, a później to wykorzystuje w niewłaściwy sposób (telefony, telemarketingi, generalnie zabawa moimi danymi osobowymi). No i też w życiu wziąłem 2 razy coś na raty jak byłem młody: Canona 550d i wziąłem kredyt na mój pierwszy samochód. Od tej pory stronię nawet od rat 0%. Jak uzbieram hajs, to biorę za gotówkę i tyle mnie widzieli w sklepie.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
    No raty 0% to fajna opcja, ja dalej spłacam R6 w ten sposób, które sprzedałem kilka miesięcy temu
    A nie miałem w umowie kredytowej nic o prawie zastawu na aparacie? Pytam, bo często taki zapis jest w tego typu umowach a wtedy sprzedaż takiego aparatu jak raty jeszcze nie są spłacone od strony prawnej jest de facto nie zgodny z umową z bankiem.

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    Mnie od wszelkich rat odstraszają... telefony z banku. Kur, jak ja nienawidzę, kiedy mnie coś wiąże z czymś, a później to wykorzystuje w niewłaściwy sposób (telefony, telemarketingi, generalnie zabawa moimi danymi osobowymi). No i też w życiu wziąłem 2 razy coś na raty jak byłem młody: Canona 550d i wziąłem kredyt na mój pierwszy samochód. Od tej pory stronię nawet od rat 0%. Jak uzbieram hajs, to biorę za gotówkę i tyle mnie widzieli w sklepie.

Każdy robi jak uważa. Oczywistym jest, że raty 0% są obarczone najczęściej dodatkowym kontaktem z danym bankiem, ale często na etapie zawierania takiej umowy można odznaczyć odpowiednie checkbox-y i nie będą męczyć. Ja akurat nie miałem nic przeciwko. Ja do tego podchodzę tak, że wolę mieć jednak pewną poduszkę finansową na czarną godzinę i dlatego bardzo często korzystam z takich możliwości.
    Ogólnie to się mocno zdziwiłem na tą promocję ze zwrotem 40 PLN od raty (10 rat), bo de facto w tym przypadku bank mi nie oddaje z moich kosztów.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    Da się to ominąć bez problemu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów