Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
A ja myślę że jednak Canon wie co robi. Tak jak nie specjalnie śpieszył się z bezlustrem i bardzo powoli uśmierca mocowanie EF- które przynosiło kokosy. Teraz GSem wcześniej czy później uśmiercą nadal znakomite 1DX3 czy r3, bo kto to kupi jak będzie GS w R1?
Zobacz że sony całkowicie uśmierciło system lustrzankowy. A dziś często spotykam jeszcze ludzi z D800 czy 5dmkIV na zleceniach. Sony nawet nie wysiliło się by używać adapterów do Zeissów czy innych dobrych szkieł. Canonów EF używa nadal cała masa ludzi.
tak czy siak aparaty po 30 koła to nisza jednak. Wygra ten który będzie miał osiągi w zakresie ISO i DR porównywalne/lepsze z ostatnimi wypustami i jak najtaniej wprowadzi GSa w segment semi pro. Ale nadal będzie masa ludzi co wybierze 50mpix zamiast super szybkich 24.
Przede wszystkim (zaryzykuję), że w 95% wypadków, GS nie jest do niczego potrzebny.
Kotlety, krajobrazy i takie tam - tu potrzeba porządnej matrycy z progresywnym skanem na poziomie 1/250 i pełnym DR i porządnej gęstości. Myśle, że jeszcze bardzo długo będzie takie rozgraniczenie. Mam nadzieję, że w R5mk2 właśnie taką matrycę pokaże Canon - i włączenie ES nie będzie powodowało szeregu ograniczeń.

p,paw