Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
No i dobrze. Sony zgarnelo marketing, a Canon zgarnie rynek agencyjny. Nikt nie będzie ryzykował na olimpiadzie z nowa i nieprzetestowana technologia (która się grzeje jak wściekła) gdy wyjdzie mega dopracowane rozwiazanie w pewnej i sprawdzonej technologii.

I generalnie super, ze Sony wyjechało z tym tematem jako pierwsi. Niech reszta goni technologicznie, to tylko z korzyścią dla nas.
Serio wierzysz w to, że nikt nie będzie ryzykował? Do olimpiady jest jeszcze kawał czasu.
Co się dokładnie grzeje i przy jakich ustawieniach? Interesuje mnie to, a jakoś nie mogę znaleźć rzetelnych informacji.

Czemu Sony znowu używa CFexpress typu A? - to pytanie ogólne, nie bezpośrednio do Ciebie.

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
Tak naprawdę wystarczy przebić w R1 to co zaproponował Nikon (chyba 5ms jeśli dobrze pamietam) i będą mieć najszybszy odczyt na rynku. I to wystarczy. Wymaksuja segment ES i mogą pracować nad GS (pewnie od dawna pracują).
Wystarczy przebić... Z9 ma 4ms, R3 5.5ms, a dla porównania R6II ma 14ms.
W sumie to jaki jest problem, aby to zrobić? Przecież można tu przeczytać, że tak szybki odczyt:

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
niedługo będzie w każdym nawet w następcy 4000D bo elektronika jest tania a mechanika droga - i nie ma od tego odwrotu - ja wolałbym mieć wybór i mam