Pokaż wyniki od 1 do 10 z 102

Wątek: Sony przedstawia A9 III: pierwszy na świecie pełnoklatkowy aparat z globalną migawką

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Sony przedstawia A9 III: pierwszy na świecie pełnoklatkowy aparat z globalną mig

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Nie jest tajemnicą (choć Nikon nigdy się do tego "oficjalne" nie przyznał) że produkcją matryc dla Nikona od wielu lat zajmuje się Sony. Nikon miał kilka romansów z innymi vendorami ale matryce w topowych modelach są od Sony. Nikon twierdzi, że aktywnie pracuje nad konstrukcją matryc - jednak późniejsze testy pokazują, że w zasadzie te konstrukcje niczym nie różnią się od konstrukcji Sony produkowanych na własne potrzeby.

Jeżeli już tak blisko współpracowali przy Z9 to myślę, że jest szansa że "dostaną" matrycę z GS w okolicach olimpiady. Czy zdążą zrobić body z tym, to się okaże.

p,paw

Niech będzie tak jak mówisz. Nikon wchodzi do Sony jak do sklepu i mówi - dawajta mi te najnowsze matryce, bo nasz dział R&D bierze tylko pieniądze i nic nie robią.
    Staram Ci się tylko przekazać, że dużo wskazuje na to, że też Sony korzysta na tej współpracy. Sony kupiło fabrykę Toshiby w której swoje udziały miał też Nikon, pewnie wtedy doszło do jeszcze większego zacieśnienia współpracy i tylko możemy sobie gdybać kto w czym jaki ma udział.

To, że blisko współpracowali (jak bardzo blisko i w jakim zakresie?) przy Z9 dla mnie nie oznacza żadnej "szansy" na dostęp do GS. Skąd to info, że matryce dostaną dopiero w okolicach olimpiady?
    Znalazłem też artykuł o tej 1" matrycy:
    https://www.nikon.com/company/news/2...3_cmos_01.html

//edit
    O ile oczywiście potwierdzi się ta plotka o Z9H z GS... bo to przecież nic pewnego.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 15-11-2023 o 11:22

Uprawnienia umieszczania postów