Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Laptop

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Laptop

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Mam 14 calowego Lenovo Yoga Slim 7 Pro i zasadniczo wszystko mi w nim pasuje prócz tego, że do obróbki jednak jest za mały i bardziej pasował mi poprzedni (LG Gram 16). Wracając do 14 cali, pomijając rozmiar ekranu to do obróbki jest super, wszystko śmiga, nawet stary LR 6 całkiem sprawnie, ekran jak na IPS wzorowy, żadnego cloudingu czy wycieków światła przy ramce, rozdziałka odpowiednia (2240x1400) przy 16:10, 96% sRGB, no i brak PWM, co mnie akurat mocno irytuje w większości laptopów.

PS. wcześniej miałem m.in. Yogę z ekranem pełnym 4K i jednak bardziej mi pasuje ten 2,2K który mam obecnie, przede wszystkim wszystko chodzi sprawniej i skalowanie jest jakby lepsze. Na 4K nie wszystkie programy dobrze się skalowały a tutaj nawet, jeśli program wyświetla się 1:1 bez skalowania, to jeszcze da się pracować, bo na 4K to było już zbyt malutkie.
    Dzięki!
    Bardzo przydatna podpowiedź.
    Masz sprawdzony czytnik kart?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Laptop

Cytat Zamieszczone przez ludwich Zobacz posta
    Dzięki!
    Bardzo przydatna podpowiedź.
    Masz sprawdzony czytnik kart?
    Odradzam korzystanie z czytników w laptopie. W zasadzie z każdym miałem problemy, ostatnie 2 rysują karty micro SD. Poprzedni SD potrafił uwalić kartę przez wyładowanie podczas wkładania karty. Korzystam więc tylko z zewnętrznego, aktualnie mam polecanego Kingstona, ale oczywiście można korzystać z innych.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uprawnienia umieszczania postów