-
Odp: RF200-800mm F6.3-9 IS USM
#Marek Kowal - przypuszczam, że Cauchy wrzucił to zdjęcie jako przykład, bo widać warunki.
#Cauchy - no ja też takie warunki spotykam, bo też wychodzę w góry około 9-10 dopiero, ale nie gadaj, że mimo warunków i posiadanego sprzętu nie focisz dla samego siebie czy rodziny, albo dla pamiątki? Idziesz w góry, masz sprzęt w ręku. Warunki są jakie są, ale i tak się foci bo się to lubi
. Jak ja idę w góry to nie myślę w ogóle o tym, że robię zdjęcie "żeby pokazać na fejsbuniu", tylko dla siebie, bo lubię fotografować, ale też dla rodziny. Tak trzeba żyć
. Na idealne warunki trzeba trafić i pewnie obserwować pogodę. Może palnę głupotę (pewnie są mądrzejsi, bardziej doświadczeni), ale najlepsze warunki w górach są kiedy naturalnie przychodzi lekkie ochłodzenie spowodowane wiatrem. Wiatr przewiewa cały ten syf w powietrzu i robi się przejrzyście.
Ogólnikowo mówiąc najlepsza pogoda do focenia w górach to jesień, bo mamy: chmurki + słońce (tło nie jest nudne), piękne liście (a nie zielona kupa drzew), mgiełki poranne i wieczorne no i przeczyszczone powietrze wiatrem i chłodniejszym powietrzem właśnie. No oczywiście: jest chłodniej, więc idzie się przyjemniej (człowiek nie poci się po 15 minutach marszu :P), zachody słońca są w normalnych godzinach (jeszcze zdąży się zjeść kolację o normalnej godzinie :P).
Ostatnio edytowane przez mystek ; 08-01-2024 o 12:36
Uprawnienia umieszczania postów