Pokaż wyniki od 11 do 20 z 373

Wątek: RF200-800mm F6.3-9 IS USM

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    far far away

Domyślnie Odp: RF200-800mm F6.3-9 IS USM

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
    Zakladam, ze w takim razie nie widziałeś opcji odszumiania w najnowszym Lightroomie.
    To co Adobe teraz wprowadził to żadna nowość bo gdzieś od 3 lat DxO i Topaz mają lepsze algorytmy (na razie) jeśli chodzi o jakość i optymalizację. U mnie odszumienie pojedynczego pliku w DxO z 12 000 iso zajmuje 2-3 sekundy i pracujesz bez tworzenia dodatkowego pliku dng tylko dostajesz od razu gotowego jpeg z wszystkimi zmianami (chyba że używasz wtyczkę DxO Pure do LR to wtedy dng jest tworzony). Pomimo tego zawsze przy bardzo wysokim iso następuje utrata szczegółowości, kontrastu, więc jak na razie nawet najlepszym odszumianiem nie załatwisz wszystkiego.

Zainstaluj sobie pełną testową 30 dniową wersję DxO PhotoLab i zobaczysz ile jeszcze LR brakuje szczególnie jak musisz wykonać szybko obróbkę wraz z odszumianiem 50 plików.

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Ja widziałem i zupełnie mnie to nie powaliło jeśli chodzi o MOJE potrzeby i podejście do szumu w kontekście fotografowania samolotów.
    Dokładnie o tym samym pisze - ludzie patrzą przez pryzmat starego odszumiania LR i myślą że Adobe wynalazł od nowa koło - a tak naprawdę Adobe próbuje uszczknąć kawał tortu DxO i Topaz Lab - znając potencjał Adobe pewnie z czasem przegoni ich albo podkupi ale na razie nie ma czym się podniecać, chyba tylko że na razie nie karze płacić extra za to jak te firmy.
    Ostatnio edytowane przez Ketchup ; 02-11-2023 o 12:05

Uprawnienia umieszczania postów