Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Canon RF 70-200 F4.0 czy EF 70-200 F2.8 II do eos R

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Galipette
    Miasto
    Płock

Domyślnie Odp: Canon RF 70-200 F4.0 czy EF 70-200 F2.8 II do eos R

Cytat Zamieszczone przez rero Zobacz posta
    Akurat mam EF 70-200 F2.8 II IS i używam z R i 1D III. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Bardzo dobry obiektyw. Światło 2,8 przydaje się.
    Wersja 2.8 dla mnie zdecydowanie za droga - pewno się broni w pewnych trudniejszych warunkach ale ja w tej chwili nie znajduję uzasadnieniadla wydania tak dużej kasy (jeżeli chodzi o RF)
    Co do RF 70-200 4.0 to jestem pod wrażeniem - super ostry od pełnej dziury, lekki - chodząc z Rką i podpiętym obiektywem naprawdę nie czuć ciężaru tego zestawu. Pomimo że to nie metal jakość świetna, Stabilizacja - woow - fotki ostre z ręki przy czasach gdzie już się zastanawiałem czy to wyjdzie. Na chwilę obecną nie żałuję nawet złotówki wydanej na to szkło. Niestety jest jedna wada - zastanawiam się teraz czy mój Ef 24-70 2.8 L to aby na pewno Lka bo jakiś nieostry przynajmniej do przesłony 4.0.......
    Ostatnio edytowane przez Galipette ; 16-11-2023 o 14:48
    Dawniej: Fuji S7000 - Olympus E500 - Fuji S100Fs - Finepix S200 EXR - Olympus XZ-2 - Canon M5 / 40D / 6D / R / R6 / R7 - obecnie Sony A7III + Zeiss Distagon T* FE 35 mm F1,4 ZA + Samyang AF 85 mm f/1.4 FE + Tamron 70-180 2.8 G2 https://www.facebook.com/JacekKozlowskiFotografia

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon RF 70-200 F4.0 czy EF 70-200 F2.8 II do eos R

Cytat Zamieszczone przez Galipette Zobacz posta
    Wersja 2.8 dla mnie zdecydowanie za droga - pewno się broni w pewnych trudniejszych warunkach ale ja w tej chwili nie znajduję uzasadnieniadla wydania tak dużej kasy (jeżeli chodzi o RF)
    Co do RF 70-200 4.0 to jestem pod wrażeniem - super ostry od pełnej dziury, lekki - chodząc z Rką i podpiętym obiektywem naprawdę nie czuć ciężaru tego zestawu. Pomimo że to nie metal jakość świetna, Stabilizacja - woow - fotki ostre z ręki przy czasach gdzie już się zastanawiałem czy to wyjdzie. Na chwilę obecną nie żałuję nawet złotówki wydanej na to szkło. Niestety jest jedna wada - zastanawiam się teraz czy mój Ef 24-70 2.8 L to aby na pewno Lka bo jakiś nieostry przynajmniej do przesłony 4.0.......
    Dopiero teraz?. Ten EF24-70 2,8 zawsze był do niczego, Jego następca za to jest świetny i nie ustępuje obrazkiem nawet dla nowego RF

Uprawnienia umieszczania postów