Pokaż wyniki od 1 do 10 z 116

Wątek: Procent wykorzystanych zdjęć z waszych aparatów

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Procent wykorzystanych zdjęć z waszych aparatów

Nie można po prostu do kogoś zadzwonić? Tak zwyczajnie, telefonem?

Pełne uzależnienie Awatar cybulski
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Do rówieśnika tak. Do osób młodszych o kilka dekad nie. Czasy się zmieniają dość dynamicznie ja nie lubię gdy mi ktoś dzwoni bez poważnego powodu i zawraca gitarę a napisać na mess jak najbardziej jest to akceptowalne. Odpowiem gdy będę wolny. A od osób gdzie nie mam numeru w kontaktach w ogóle nie odbieram. Dla mnie dzwonienie to trochę jak faks, jeśli już to wolę połączyć się z obrazem na komunikatorze aby widzieć osobę.
    Ostatnio edytowane przez cybulski ; 20-04-2024 o 18:30
    linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 , TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Dokładnie to samo pytanie chciałem zadać. Ale mnie wyprzedziłeś bezlitośnie, bo nie byłem przy kompie.

Najlepiej jak się jedzie autem, wtedy telefon normalnie odbiera rozmowy i wyświetla esemesy, a tu ktoś wysyła ci łocapa lub mesenżera i potem ma pretensje "przecież wysłałem wiadomość".
    Ludzie, którzy siedzą biurko w biurko potrafią pisać do siebie mejle, zamiast się odezwać.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    Do rówieśnika tak. Do osób młodszych o kilka dekad nie. Czasy się zmieniają dość dynamicznie ja nie lubię gdy mi ktoś dzwoni bez poważnego powodu i zawraca gitarę a napisać na mess jak najbardziej jest to akceptowalne. Odpowiem gdy będę wolny. A od osób gdzie nie mam numeru w kontaktach w ogóle nie odbieram. Dla mnie dzwonienie to trochę jak faks, jeśli już to wolę połączyć się z obrazem na komunikatorze aby widzieć osobę.
    Jest coś takiego jak SMSy.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    Wbrew pozorom robię dość podobnie - chyba wszyscy robią - pytanie ile zostanie na końcu... 3...6.... czy 60
    No i bez kręgów chyba się nie da (co innego na ścianę, dla modelki, jako BTS itd.). Na szczęście LR trochę wspiera: gwiazdki to etapy selekcji, kolorki to kręgi.
    Co do kręgów, poważniej, to robię tak, że mam zdjęcia zasadniczo w katalogach miesięcznych, ale jak jest coś ekstra - na przykład wyjazd lub ciekawa seria zdjęć -to tworzę specjalny katalog z datą i słowem-kluczem, na przykład 2024-06-66_zurawie albo 2024-03_Antarktyda.
    Zdjęcia wywołuję do TIFów, z których ewentualnie, według potrzeb robię JPGi odpowiednich rozmiarów i jakości. JPGów nie przechowuję.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Uprawnienia umieszczania postów