U mnie podobnie. Podczas selekcji odpada 50% fot, w LR wywołuję jeszcze mniej, a do sieci wrzucam mały procencik. Ale na te właśnie 10-20% morda się sama śmieje

Ale nie traktuję tego jako coś niedobrego. Bardziej patrzę pod kątem czy w ogóle warto było ruszać 4 litery i nawet nie mam tu na myśli, że warunki na miejscu okazały się kiepskie - to wiadomo, różnie bywa. Ale czasem warun zapowiada się fantastyczny, na miejscu jest fantastyczny.. ale aby tam dotrzeć trzeba sporo wysiłku i wyrzeczeń. Takim miejscem nr 1 dla mnie był Assiniboine w Kanadzie. Aby pofocić Marvel Lake (ok 1h) i samo Assiniboine (kilka godzin w jednym punkcie widokowym, czekaliśmy aż się pojawią gwiazdy) trzeba było 3 dni treku z dobytkiem, w sumie 60km w nogach, kilka godzin marszu w mroku z potencjalnym zagrożeniem ze strony grizzly, jednego dnia odpoczynku po nim (czyt. zero fot w innym fajnym miejscu) i jeszcze na miejscu okazało się, że jesteśmy tam nielegalnie Na razie kalkulacja wypada mimo wszystko na plus, bo cała grupa chciała to zobaczyć, przeżyć, mieliśmy przygodę itd, ale nie wiem, czy drugi szarpnę się na podobny wyczyn.