Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70

Wątek: Canon EOS R - adaptery EF

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS R - adaptery EF

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    kiedyś nasza ulubiona firma miała taką dobrą praktykę i dodawała ten kawałek rurki do sprzedawanego korpusu, nawet taniego korpusu i nie było problemów.
    Jak kupowałem M6 mark II to w promocji dostałem adapter ef- eos m. Potem przy RF widziałem podobne promocje ale teraz wolałbym po prostu większą zniżkę na aparat.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
    Jak kupowałem M6 mark II to w promocji dostałem adapter ef- eos m. Potem przy RF widziałem podobne promocje ale teraz wolałbym po prostu większą zniżkę na aparat.
    ze zniżkami sobie radzę ale nie przepadam za bieganiem po wsi i szukaniem adaptera jak ogarniam zakup nowego korpusu, wyjazd i inne sprawy - adapter powinien być w paczce jak kupuję najbardziej wypasiony korpus (w czasie kiedy kupowałem) naszej ulubionej firmy (i to nie jest roszczeniowa postawa to mi się po prostu należy parafrazując znane powiedzenie) - następnym razem kupię Lajkę bo w podobnej cenie i może tam bardziej dopieszczają klienta - ogólnie to ze sklepu w którym kupowałem jestem bardzo zadowolony - złego słowa nie mogę powiedzieć - obsługa wzorcowa, ale na "nie mamy dzisiaj na stanie bo wyjszły" niewiele mogłem poradzić już nawet miałem kupować z ringiem taki byłem zdesperowany.

dodam że nadal nie posiadam ani jednego obiektywu z mocowaniem RF i nie czuję dyskomfortu - czekam na te Elki EF dorzucane w promocji do hamburgera (tak miało przecież być bo tak pisano na forum) ostanio coś dokupiłem, kupiłbym jeszcze
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 11-11-2023 o 12:31
    EOS 3, 5D, R5

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Galipette Zobacz posta
    Skoro Canon wycenił adapter we własnym sklepie na 490 zł a Mediaexpert prawie drugie tyle to jest chore jak dla mnie.
    Tak czy inaczej już nie ma na stronie Canona
    Właśnie o to „już nie ma na stronie” chodzi.

Sklep który nie ma towaru może wycenić go nawet na 1 zł tylko co z tego, skoro nie ma towaru by dokonać realnej transakcji.
    Nie twierdzę, że wobec braku towaru nie jest widoczna spekulacja ale z tym nic nie zrobisz, tzn zrobisz - możesz kupić tam gdzie jest jeszcze dostępny w cenie jakiej zarządają albo nie kupić wcale.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Pieknografia Zobacz posta
    No właśnie, jakim cudem? Korzystasz z procedury sklepowej (która została podana w przykładzie Huberta) czy kontaktujesz się via e-mail, żeby złożyć zamówienie na firmę?
    Normalnie. Proszę o fakturę i dostaję. Żaden problem, jak w każdym innym sklepie.

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    dodam że nadal nie posiadam ani jednego obiektywu z mocowaniem RF i nie czuję dyskomfortu - czekam na te Elki EF dorzucane w promocji do hamburgera (tak miało przecież być bo tak pisano na forum) ostanio coś dokupiłem, kupiłbym jeszcze
    To tak samo jak ja. Póki co u mnie potrzeba kupowania obiektywów RF jest zerowa. I też czekam na te promocje, dlatego namawiam usilnie wszystkie marudy do kupowania Sony ...
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-11-2023 o 04:57
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kraków

Na pewno mówimy o tym samym sklepie? Tak jak byk jest napisane w regulaminie że nie wystawiają faktury VAT. Co jak dla mnie jest sprzeczne z polskimi przepisami i nie chce mi się w to wierzyc ale no tak mają napisane.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Na pewno mówimy o tym samym sklepie? Tak jak byk jest napisane w regulaminie że nie wystawiają faktury VAT. Co jak dla mnie jest sprzeczne z polskimi przepisami i nie chce mi się w to wierzyc ale no tak mają napisane.
    Może mają tak tylko z du...y napisane, żeby zniechęcić do zakupów przez firmy, bo ja też kojarzę, że nie mają prawa odmówić wystawić faktury, nawet jak jest zakup prywatny. Tym bardziej, że gdzieś też podają nr VAT z PL.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Mówię o sklepie mediaexpert, zarówno stacjonarnym jak i internetowym.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Gdzie mają coś takiego napisane, który punkt regulaminu?
    O jaką dziwną konstukcę firmy chodzi?
    Kupowałem tam parę drobiazgów na fakturę, stacjonarnie i internetowo i nie miałem problemu.
    Z ciekawości wrzuciłem jakieś bezlustro entry-level w ceneo i cena jest w środku stawki (są tańsi od cyfrowych).

Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mówię o sklepie mediaexpert, zarówno stacjonarnym jak i internetowym.
    Aaaaa, ja mowie o sklepie online canon polska.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Screenshot 2023-11-12 at 19.23.37.png
Wyświetleń:	8
Rozmiar:	781,3 KB
ID:	15514

Sklep Nikon Polska też w praktyce nie wystawia nam FV. https://store.nikon.pl/b2c/faq

Czy mogę dokonać zakupu z odliczeniem podatku?Towar jest wysyłany z Holandii. Prosimy o podanie ważnego numeru identyfikacyjnego VAT UE. Następnie możemy zastosować zerową stawkę podatku VAT dla dostaw wewnątrzwspólnotowych, w przypadku których Państwa firma musi zgłosić wewnątrzwspólnotowe nabycie w kraju, do którego towar trafi. Należy pamiętać, że przed wystawieniem faktury Państwa numer identyfikacyjny VAT UE zostanie sprawdzony pod kątem jego ważności.

Kupujesz jako osoba prywatna? Wtedy transakcja ta będzie traktowana jako transakcja sprzedaży na odległość między przedsiębiorstwem a konsumentem w UE. Oznacza to, że na fakturze zastosujemy lokalną stawkę VAT, która obowiązuje w Twoim kraju. W tym przypadku podatek VAT nie podlega zwrotowi.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów