Mam zamiar zakupić ten obiektyw do mojej puszki 350D . Wiele dzisiaj czytałem na temat tego obiektywu były zdania za i przeciw .... no ale jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase :-| ( gdybym miał kupił bym Canona ) . Mam pytanie . Kilka razy przeczytałem , że AF jest raczej wolny w tym obiektywie. Jak ta prędkość ma się do obiektywu KIT-owego . Czego się mogę spodziewać . Czy jest wolniejszy czy prędkością nie ustępuje . Z opisów wynika , że nadaje się do zdjęć portretowych , do zdjęć "do kotleta czyli imprez rodzinnych " . Jak sobie radzi z zdjęciami krajobrazów ( chodzi oczywiśćie o ostrość ) . Domniemam , że zdjęcia w ruchu ( śledzenie obiektu ) raczej odpadają z tyt wspomnianego wolnego AF . Mam jeszcze jedno pytanie. Nie wiem czy zrozumiałem ale jest on dedykowany do puszek nie mających matrycy FF . Pewnie w przyszłości będę chciał wymienić puszkę i myślę , że ogólnie w przyszłości większość puszek będzie miała FF. Jak z taką puszką będzie działał ten obiektyw ? Czy faktycznie jakość jest tak kiepska tych obiektywów , że się podobno po 2 latach rozpadają czy raczej jest to kwestia dbania o sprzet ( i nie wbijania nimi gwoździ ) czym się chwalą właściciele Tokiny

pozdrawiam i czekam na odpowiedż

ps a może lepiej kupić Tamrona 17-50 + cropa ??