Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Problem z akumulatorkami Newell LP-E6NH PLUS 2250mAh i Canon R6

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Problem z akumulatorkami Newell LP-E6NH PLUS 2250mAh i Canon R6

Cytat Zamieszczone przez Makudonarudo Zobacz posta
    U mnie era zamienników minęła.
    Pierwszy raz w życiu kupiłem nowy aparat - R6 i aż chciało się podejść do niego z szacunkiem.
    Więc poinwestowałem w oryginalne akumulatorki. Dłużej kompletowałem docelową ilość - ale już skompletowałem.
    Do tej pory miałem używane aparaty i oczywiście zamienniki. Zamienniki najbardziej mogą napsuć krwi podczas ważnych zleceń jak przy 2 kreskach naładowania - nagle wyłącza się aparat. Przy foceniu amatorskim bez problemu. wyłączy się to wyłączy, wkłada sie kolejny aku i temat z głowy.
    No ale skoro już tyle wydałem na R6 to stwierdziłem że ogarnę oryginalne akumulatorki aby prawa murphiego któregoś dnia nie uchyliły mi gwarancji.
    Ja do zawodowego filmowania używam zamienników Newell i Patona do Sony i nie obserwuję tego o czym piszesz, wskaźnik naładowania schodzi stopniowo do zera a później na przekreślonej baterii jest jeszcze kilka-kilkanascie minut rezerwy. Może dlatego, że wiem jak z akumulatorami litowymi się obchodzić.
    Ostatnio edytowane przez Przemek_PC ; 30-08-2023 o 15:05

Uprawnienia umieszczania postów