Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
A testowales przy pojedynczych zdjeciach? Czy zawsze seriami?

Moze silniki sa w obiektywach, ale zasilanie do nich idzie z aparatu. Moze wyzsze modele podaja wyzsze napiecia, lub sa w stanie przetworzyc wiecej parametrow w tym samym czasie oferujac lepsze nastawy.

Z tym flagowym obiektywem to bym nie przesadzal. Ten obiektyw ma 9 lat. W tamtym czasie aparaty takie jak 5D mkIII osiagaly maksimum 6 klatek na sekunde. A Ty trzaskasz 8 lub 15 w duzo tanszym body z nizszego segmentu i dziwisz sie, ze silnik autofocusa w obiektywie nie nadaza.
Zadajesz mi pytanie w rodzaju "skoro samochód nie jedzie, to czy próbowałeś go pchać, albo ciągnąć?"

Otóż zarówno servo AF, jak i tryb seryjny, są podstawowymi nastawami w fotografowaniu zwierzyny, a zwłaszcza ptaków. C 7D II robi 10 fps w każdym trybie i obiektyw daje radę, a na R7 nie mam ostrych zdjęć przy 8 fps.

Wejściowa cena R7 wynosiła bodajże 7350 PLN razem z tą gazrurką, która była darmo, i tak powinno zawsze być, bo śpiewane za nią pieniądze są po prostu chore, a ta wejściowa cena była praktycznie taka sama, jak onegdaj za 7D II, który był flagowcem wśród DSLR APS-C, a R7 miał go zastąpić.

Statyczne testy zrobili na Optycznych i wyszły bardzo kiepsko. Ja zrobiłem 3 klatki z obiektywem 50 mm f/1,8 STM na oko żony, i wszystkie nietrafione, ale to mnie i tak praktycznie nie interesuje.