Pokaż wyniki od 1 do 10 z 172

Wątek: Canon R7 ptasi test

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon R7 ptasi test

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    A co Ty z tym EXIF?. Odepnij obiektyw lub użyj zwykłej redukcji bez styków, wtedy w menu pojawi się opcja "stabilizacja"(w R6 będzie to 7 zakładka) a w niej m.inn ogniskowa obiektywu do ustawienia.
    "Wyzwalanie migawki bez obiektywu" ma wpływ tylko na migawkę a nie na opcje stabilizacjii!.

--- Kolejny post ---

W moim przypadku używam po kolei: R6+przejściówka org RF/EF + redukcja EF/M42+dowolny rusek
    Wybacz kolego, ale pieprzysz głupoty. Opcja wyzwalania migawki bez obiektywu jest po to, aby była możliwość robienia zdjęć obiektywem, którego korpus nie widzi, albowiem nie ma o nim żadnej informacji na stykach bagnetu. Guzik mnie obchodzi co jest w R6, ja mam R7 w rękach, i jest tak, jak piszę: adapter z dandelionem uniemożliwia ustawienie ogniskowej do stabilizacji, bo ta opcja jest niewidoczna, a stabilizacja automatycznie stabilizuje obiektyw 50 mm. Jeżeli założę przez dandelion obiektyw 100 mm, to IBIS będzie nieskuteczny. Zamiana adaptera na taki zwykły, bez styków, powoduje pojawienie się możliwości ustawienia ogniskowej dla IBIS. Jeżeli w R6 jest to opcja niezależna od tego, co przekazuje dandelion, to dobrze, ale w R7 jest to opcja zależna.

--- Kolejny post ---

101 bis. Zauważyłem zainteresowanie tym kadrem, a nie zauważyłem, że wstawiłem plik ponad 20 MB, więc się nie wyświetla w pełnej rozdzielczości, więc to poprawiam.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMR_0683.JPG
Wyświetleń:	4
Rozmiar:	13,71 MB
ID:	14700
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon R7 ptasi test

No chyba że zuum manual

Uprawnienia umieszczania postów