Pokaż wyniki od 1 do 10 z 172

Wątek: Canon R7 ptasi test

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon R7 ptasi test

Panowie w trybach seryjnych role gra każdy szczegół, software i jego konfiguracja, prędkość przesyłu danych między matrycą, a procesorem (tak procesor jest ten sam w R7, R10, R6 itd) tylko, że jest masa czynników poza procesorem i z faktu, że jest taki sam nie wynika wprost to, że wszystko będzie działać w 100 procentach tak samo pewnie stabilnie i szybko na każdym body. Niemały wpływ ma tez prędkość odczytu matrycy. Oczywiście wspomniana wydajność silników AF w obiektywach.

Nie zastanawia Was jak to jest, że R7 ma wolniejszy ze dwa razy odczyt matrycy od R6 ale można robić szybsze serie (więcej klatek na sekundę)?
    Owszem obliczenia teoretyczne, ze wydajności wystarczy spinają się pewnie właśnie dla nowszych szybszych szkieł ale z pewnością nie dla wszystkich, nie dla firm trzecich itd.

W jakims celu RF 100-500 ma dwa silniki autofocusa, nie jak ED 100-400 II jeden.
    Z jakichś powodów cześć obiektywów ma silniki krokowe stm ale już RF 100-400 F8 czyli tani ciemny zoom dostał jeden silnik ale usm. W jakimś celu szkła F11 z silnikami stm maja ograniczone pole AF gdzie on działa (chociaż w R7 akurat tego tak ewidentnie nie widać)

Ja zupełnie nie jestem zaskoczony, że sprzęt się pozycjonuje i cudów nie ma, nie mam takich oczekiwań ze aparat poniżej 10 tysięcy będzie tak samo dobry szybki sprawny i świetny jak ten za 20-30 tysięcy.
    Ostatnio edytowane przez robcio ; 21-09-2023 o 14:35

Uprawnienia umieszczania postów