Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 172

Wątek: Canon R7 ptasi test

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon R7 ptasi test

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Tak, w mojej wersji tej opcji nie ma, i jestem zadowolony z bezpłatnego oprogramowania, a za skandal uważam, że producent aparatu nie dostarcza najlepszego na świecie programu do obróbki jego zdjęć, tylko pozwala to robić innym, ale nie pozwala im robić obiektywów do swoich aparatów
    aż z ciekawości zainstalowałem najnowszą wersję
    prztyczka włączającego kartę graficzną do obróbki u mnie nie ma dziwne bo u konkurencji jest i działa jak burza - więc może nie instaluj tej 10 (do dpp) jak nie musisz bo znowu wyjdzie wielkie nic

jednak musi nam wystarczyć to że canon produkuje najlepsze na świecie korpusy i najlepsze na świecie obiektywy na software będziemy musieli jeszcze poczekać

masz dwie opcje rzuć monetą, wybierz tańszą, lub bardziej popularną lub wybierz świadomie - w każdym przypadku będziesz zadowolony

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    U mnie działa gorzej z zaznaczonym, dlatego na obrazku jest wyłączone. Może komputer mam za mocny.
    czyli nie wspomaga lub wspomaga inaczej

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Aż z ciekawości zainstalowałem DPP z tą opcją użycia karty graficznej i przy moim i7-8700 i GTX 1050 Ti nie miało żadnego znaczenia czy box jest zaznaczony, czy też odznaczony.
    czyli nie wspomaga

moim zdaniem ta opcja to fake
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 09-11-2023 o 09:16
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie

ta opcja może się pokazywać jeśli karta jest odpowiednio mocna, znaczy program uzna że jest sens wspomagać się kartą. dorzucenie ramu wpłynie na wydajność jesli ramu jest niewiele (tak zdecydownie za mało), zmiana procesora na szybszy zawsze wpłynie na wydajność to oczywiste, karta grafiki mz w dzisiejszych czasach ma największy wpływ ale program musi chcieć jej używać
    zmiast zmian doradzam jeszcze wypróbować jakiś standardowy program czyli do wyboru LR lub C1 i omijać wynalazki dpp mz nie podpada pod kategorię wynalazek produkuje przyzwoity obrazek i na tym kończą się jego zalety wszystko inne jest archaiczne, mało wygodne i wolne, a czasem dziwaczne, no i technologicznie 100 lat za .... (autocenzura)
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 08-11-2023 o 18:54
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Wiesz, z atsf'em nigdy nic nie wiadomo.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Aż z ciekawości zainstalowałem DPP z tą opcją użycia karty graficznej i przy moim i7-8700 i GTX 1050 Ti nie miało żadnego znaczenia czy box jest zaznaczony, czy też odznaczony.

Miasto
    wieś, nie miasto

U mnie działa gorzej z zaznaczonym, dlatego na obrazku jest wyłączone. Może komputer mam za mocny.
    Ja
    Konfucjusz

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Asystent ostrzenia chyba by działał
    -trzeba by poszukać opinii użytkowników R7.

Nowa wersja posiada opcję programowania, czyli zmiany ustawień przysłony i ogniskowej emulatora AF bez wyjmowania go z aparatu. Ponadto nowy chip emulatora AF ma funkcję kalibracji, dzięki której potwierdzanie ostrości jest dokładniejsze.
    Nowy chip emulatora AF nie korzysta z trybu MF (przy ustawieniu domyślnym), ponieważ teraz ustawianie ostrości działa w trybie AF (autofokus). Po pierwsze, poprawia to dokładność ustawiania ostrości. Po drugie, umożliwia to użytkownikowi kalibrację chipa emulatora AF dla różnych rodzajów obiektywów. Po trzecie, sygnał dźwiękowy potwierdzający AF jest teraz dostępny dla wszystkich aparatów (np. dla aparatu na kliszę EOS 3000N). Czujnik ostrości jest w tym trybie znacznie bardziej czuły.
    Kolejną nowością jest „twarda” blokada zwolnienia migawki do czasu otrzymania sygnału potwierdzającego. Jeśli przytrzymasz spust migawki po całkowitym wciśnięciu, zdjęcie zostanie wykonane natychmiast po otrzymaniu sygnału potwierdzenia AF. Umożliwia to fotografowanie szybko poruszających się obiektów.
    Wreszcie, najważniejszą zaletą nowej wersji jest możliwość zmiany ustawień układu emulatora AF za pomocą samego aparatu.
    Ten układ emulatora AF jest odpowiedni dla wszystkich aparatów cyfrowych i filmowych Canon EOS.

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    Asystent ostrzenia chyba by działał
    -trzeba by poszukać opinii użytkowników R7.
    Wszystko to brzmi niczym bajka o żelaznym wilku. Niby jak obiektyw manualny ma działać w trybie AF, dać się mikroregulować, i jeszcze wyzwalać automatycznie migawkę w momencie złapania ostrości, skoro nawet aparaty nie mają funkcji pułapki ostrości?
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie

Może tak, że wciskasz spust do końca i kręcisz ostrością a kiedy trafisz w punkt to aparat zrobi zdjęcie?

Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Może tak, że wciskasz spust do końca i kręcisz ostrością a kiedy trafisz w punkt to aparat zrobi zdjęcie?
    Albo błyska światełko w tunelu (czyli wizjerze), że to właśnie ten moment.
    Ja
    Konfucjusz

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów