Oczywiście.
Dla mnie Aliexpress się skończyło jakieś dwa lata temu - podnieśli wtedy ceny niby przez europejski VAT, podatki i cło - tyle tylko że nie nauczyli się wystawiać faktur - dodali taką funkcję, ale 'invoice' są wypisywane krzakami, bez oznaczenia sprzedawcy, podatków itp. itd. Księgowość nie ma nawet szansy tego rozliczyć.
Do tego support słaby.
Do tego nauczyli się teraz świetnie oszukiwać na wariantach ofert - sprzedawcy pokazują najdroższy towar z ceną najtańszego - np. w jednej ofercie jest smartfon i etui do niego - na listingu widzisz zdjęcie smartfona i cenę etui, masakra - i Ali (pomimo zwrócenia uwagi kilka razy) nic z tym nie robi.
Przykład - szukam dużej płytki do kabla typu tether-tools - kilka razy wyszukiwałem, więc teraz widzę na każdej stronie ali pełno sugestii po 10-15 zł:
Ale dopiero po wejściu w ofertę widać, że cena dotyczy czegoś innego - czyli tylko strata czasu:
Dla mnie to skreśla taki marketplace.
Po doliczeniu kosztów wysyłki naprawdę w cyfrowe.pl zaczyna być taniej, do tego jest pełen support i gwarancja.
A jeżeli chodzi o Amazon to nie widzę przeciwwskazań - wystawia faktury prawidłowo (z polskim NIP), do tego gdy sprzedawca jest europejski, to zwraca VAT, czyli płacę faktycznie netto, a księgowość nie ma problemu z rozliczaniem takich faktur. Zwroty i support działają poprawnie. Ceny czasami lepsze, jak w Polsce, choć uważać trzeba. Do tego w Premium dostawa zawsze za darmo (nie od 45 czy 60 zł, jak na Allegro).