Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
@atsf - dzięki za to co napisałeś o tych promocjach z Ali... bo ja się z Ali... swego czasu pożegnałem, ale dzięki Tobie zajrzałem i wśród tych okazji znalazłem kilka gadżetów, które akurat potrzebuję i już czekam na paczkę
Proszę bardzo! Jak zaobserwowałem dużo osób psioczy i żegna się z Aliexpress z powodu nie otrzymania refundacji za felerny towar lub z powody braku towaru w przesyłce. Otóż zgłoszenie szkody trzeba przeprowadzić zgodnie z instrukcją, a oni najwidoczniej tego nie robią właściwie. Trzeba co najmniej opisać problem i wysłać zdjęcie koperty z etykietą, na której jest podana waga przesyłki, jeśli czegoś w paczce brakowało. Można też nakręcić film z otwierania paczki. Natomiast gdy towar jest felerny, to mogą wystarczyć jego zdjęcia lub film. Należy też wybierać spośród ofert oferujących darmowy zwrot towaru. Jeśli serwis zażąda zwrotu towaru, który nie był objęty darmowym zwrotem, to koszty zwrotu mogą obciążyć kupującego, ale jeśli jest to z winy Sprzedawcy i serwis to potwierdzi, że zwrot jest na jego koszt, to trzeba robić zrzuty ekranowe z postępującej procedury reklamacyjnej tak, aby to potwierdzenie ująć, i po otrzymaniu zwrotu kasy za towar wysłać im ten zrzut ekranowy, że obiecali obciążyć kosztem zwrotu sprzedawcę, i zdjęcie potwierdzenia nadania paczki z ceną usługi pocztowej i numerem trackingowym.
Jeśli się ma duży obrót na Ali, to się otrzymuje status wartościowego nabywcy i można otrzymywać refundacje z automatu bez potrzeby zwracania towaru.