Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Ładowarka Patona Smart Dual LCD Charger + powerbank.

Początki nałogu Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Ładowarka Patona Smart Dual LCD Charger + powerbank.

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Tylko Twoja jest inna - nawet się jej przyglądałem w necie. W tej Twojej przy zasilaniu PD masz na wyjściu 2 x 1A, a nie tak jak tutaj 2 x 0,6A. To dwa róże modele, zresztą Patona ma kilka modeli tych ładowarek.
    Nie mam miernika zeby zmierzyc dokladne napiecia, ale porownywalem czas ladowania oryginalna ladowarka, ladowarka patony w konfiguracji 1 i 2 baterie osobno i czasy byly zblizone do granicy bledu pomiarowego, w okolicy 3 godzin. Roznice byly rzedu 3-5 minut w jedna albo druga strone, wiec zakladam, ze ladowaly praktycznie tak samo.
    Canon R8 + RF15-35mm f2.8L + RF 85mm 2.0 + RF 50mm 1.8 + RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + M6 mkII + EF-M 22mm 2.0 + Canon V10
    www.hubertmultana.pl
    https://www.youtube.com/@HubertMultana

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
    Nie mam miernika zeby zmierzyc dokladne napiecia, ale porownywalem czas ladowania oryginalna ladowarka, ladowarka patony w konfiguracji 1 i 2 baterie osobno i czasy byly zblizone do granicy bledu pomiarowego, w okolicy 3 godzin. Roznice byly rzedu 3-5 minut w jedna albo druga strone, wiec zakladam, ze ladowaly praktycznie tak samo.
    Tak, ale tak jak pisałem, Twoja jest inna i ma inną specyfikację - Twoja jest de facto "mocniejsza". Wynika to nawet z porównania specyfikacji.

Pełne uzależnienie

Napięcie nie ma znaczenia, ważny jest prąd ładowania. Moja na trzy aku ma tak jak na obrazku. Dodam, że działa wyśmienicie.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

No tak, każda z naszych ładowarek ma inną specyfikację, ta od Hubera ma tak opisane:
    Wejście: USB-C (5V, 2.4A)
    Wyjście: 8,4V, 1000 mA (x1), 600 mA (x2)
    Wejście: USB-C (9V, 2A QC, PD)
    Wyjście: 8,4V, 1500 mA (x1), 1000 mA (x2)
    Obsługiwane protokoły ładowania: QC 2.0, QC 3.0, PD 2.0, PD3.0
    więc ja to rozumiem tak, że jak podłączy kabel z PD do ładowarki to może ładować jednocześnie 2 aku po 1000 mA, co odpowiada oryginałowi Canona i wszystko się zgadza

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Wczoraj ładowałem z powerbanku (20k mAh) jednocześnie dwa aku Patony rozładowane do ok. 10% (wg aparatu).
    Naładowane do pełna zostały w jakieś 3h, w powerbanku zostało ok. 64%.

Generalnie aku Patony się sprawdziły, na jednym cyknąłem ok. 1500 fotek, na drugiej jakieś 1200 i zostawało jeszcze ok. 10%. To oczywiście podczas pokazów lotniczych.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

jestem swiezo po 2 tygodniach w gorach Kiristanu, gdzie przyszlo mi kilka dni z rzedu kimac w namiotach badz jurtach bez dostepu do pradu.

ladowarke podwojna juz mialem: https://www.amazon.nl/-/en/Baxxtar-D...d=APY0B0GKC2GP
    a przed wyjazdem dokupilem 2 powerbanki (dla siebie do LP-E6N, i dla zony do ladowania aku do jej "EOS 1D" Hujawej ) https://www.amazon.nl/dp/B08LKDCFZN?...roduct_details

dziala to. powerbank "30000mAh" w praktyce pozwala naladowac 4-5 LP-E6N(H), wiec do nominalnej pojemnosci oczywiscie daleka droga - ale jednak na komplecie 5 akumulatorow moglbym sie szarpnac na 10 dni zycia w dziczy nawet przy nizszych temperaturach (w Tian-Szan na 3000m w sierpniowy dzien jest 15~20C a w nocy moze byc nawet przymrozek). jakbym zabral 6D2 to pewnie i wiecej, bo on w odroznieniu od 5D4 nie ma amelinowej klatki i GPS zzera duzo mniej pradu. a bez GPS to dwa tygodnie z okladem pewnie by tego wyszly.

co do czasow ladowania - raz na dwa dni wstawialem na noc ladowanie dwoch baterii i na rano bylo gotowe. raz mi chyba wyszlo wstawic ladowanie jakos popoludniu (18.00) to przed zaszyciem sie w spiwor (22.00) bylo gotowe. pojedyncza baterie normalnie laduje tym 2 godziny
    www albo tez flickr

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Ostatnio albo ceny poszły w dół albo były dobre promki, bo powerbank Baseus z oficjalnego sklepu na All... można było wyraz za jakieś 80 PLN, ja swój 20k kupowałem w marcu za jakieś 120 PLN.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów