Pokaż wyniki od 1 do 10 z 152

Wątek: Fotografowanie ptaków, wątek atsf

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: r6 mark II- problem z wyzwyalaniem lamp

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Dotarło, Np JP gdy pisał o smartfonach.
    Ja polemizuję gdy widzę niekonsekwencję w poglądach użytkownika, gdy przeczy sam sobie. Usiłuję mu to uświadomić. Zresztą każdy ma prawo do zmiany poglądów. I tu znowu wróce do JP który poszedł w topową optykę Sony, linkował nam rankingi najostrzejszych obiektywów do bezlusterkowców Sony zestawiając je ze starymi konstrukcjami lustrzankowej optyki Canona. Co się stało potem nie muszę mówić, każdy zna tu wątek o smartfonach, które robią zdjęcia takiej jakości jak aparaty. Zmiana poglądów? No nie bardzo. Po prostu nie widzi tego na co patrzy. Dziwne.
    Chyba jednak (nie wszystko) nie dotarło.

Czy możesz wreszcie zapamietać że to że jestem fanem ostrości (na wybranych typach zdjęć) nie przeszkadza mi w żaden sposób śledzić rozwoju nowej technologii w fotografii w której to technologii (jak na razie) nie można uzyskać takiej np. ostrości jak w fotografii optycznej.

Czy tak trudno zrozumieć że można się intresować, uprawiać hobby na różnych polach ?
    Czy tak trudno zrozumieć że interesuje mnie ROZWÓJ nowej technologii fotografowania ?
    Czyli interesuje mnie jak to się dzieje, w jaki sposób, z małych matryc i zabawkowych obiektywów dostajemy zdjęcia o coraz lepszej jakosci porównywalnej w coraz szerszym zakresie z jakością zdjęć z "wypasionego" i rozwiajanego przez wiele lat sprzęto foto

I to starałem się przekazywać

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 11-08-2023 o 07:25
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów