Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
Masz wielki przegląd różnych postaw i opinii, ale nie dotarło do Ciebie, że co człowiek, to opinia? Nie, nie dotarło; .
Dotarło, ja to wiem bez tej uwagi. Mam tego absolutną świadomość. I bronię tego by każdy mógł, miał prawo, do przedstawiania swojej opinii. Np JP gdy pisał o smartfonach.
Ja polemizuję gdy widzę niekonsekwencję w poglądach użytkownika, gdy przeczy sam sobie. Usiłuję mu to uświadomić. Zresztą każdy ma prawo do zmiany poglądów. I tu znowu wróce do JP który poszedł w topową optykę Sony, linkował nam rankingi najostrzejszych obiektywów do bezlusterkowców Sony zestawiając je ze starymi konstrukcjami lustrzankowej optyki Canona. Co się stało potem nie muszę mówić, każdy zna tu wątek o smartfonach, które robią zdjęcia takiej jakości jak aparaty. Zmiana poglądów? No nie bardzo. Po prostu nie widzi tego na co patrzy. Dziwne.
Sorry, że podobną dwoistość widzę u Ciebie. Narzekasz na jakość starych (a nawet nowych) cropowych matryc Canona. Ale nie akceptujesz informacji, że parametry APS-C i FF zawsze sie będą różniły w tych kwestiach, na których ci właśnie zalezy. Narzekasz i narzekasz, ale podanego rozwiązania nie chcesz wdrożyć, bo ci nie zależy ... na tym na czym ci zależy. Bo za chwilę znowu usłyszymy analizę o tym co widzisz w powiększeniu o 400% albo o nieużywalności TC itp sprawach. Po prostu nie lubię gdy ktoś marudzi a zarazem nie akceptuje rozwiązania problemu. Po prostu przestaw malkontenctwo na OFF.