Pokaż wyniki od 1 do 10 z 152

Wątek: Fotografowanie ptaków, wątek atsf

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie Odp: Fotografowanie ptaków, wątek atsf

Cauchy, dzień wcześniej oglądałem 500/4, pogoda równie beznadziejna, prawie wszystkie fotki na auto-iso wyszły na 25600. A to było 500mm, po dopięciu extendera byłoby jeszcze ciemniej. Mówię że kwestia szkła jest tutaj wtórna, bardziej mi chodziło o to czy w takiej sytuacji nie warto iść lepiej w mniej mpix, a jednak mniejsze szumy.
    Plus niestety ilość 500/4IS Mark II na sprzedaż jest znikoma i nie licząc eBay/mpb, praktycznie niedostępna w Polsce (3 dni temu wpadła na OLX jedna sztuka, podejrzewam że sprzedawca to handlarz I bez jakiegokolwiek sensownego kontaktu z nim...)

Hubert, co masz na myśli z pay to win?
    Spróbuj podejść bliżej do ptaków siedzących po środku wysepki na Wiśle ������

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Nie do końca masz rację IMHO. Już dawno zauważyłem, że jak jest szaroburo to zdecydowanie lepiej mieć jasne szkło niż ciemne. Tak samo jak jest już ciemno, itd.
    Ogólnie masz rację, ale w tych warunkach jasne szkło by było raptem 1.5 działki jaśniejsze. Jakość - pewnie lepsza, ale to nadal by było generalnie mocne zaszumienie z R5.
    Ostatnio edytowane przez sal ; 11-11-2024 o 21:57
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uprawnienia umieszczania postów