Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Mały statyw studyjny / plenerowy foto + video

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Mały statyw studyjny / plenerowy foto + video

Do wideo szczególnie na dużych ogniskowych tylko masywny statyw wideo. Fotograficzne trójnogi się nie sprawdzą bo drżą przy każdym ich dotknięciu czy podmuchu wiatru.

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Mały statyw studyjny / plenerowy foto + video

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Do wideo szczególnie na dużych ogniskowych tylko masywny statyw wideo. Fotograficzne trójnogi się nie sprawdzą bo drżą przy każdym ich dotknięciu czy podmuchu wiatru.
    A to cenna uwaga. Czyli takie typoe trójnogi to raczej do pracy w studio, ale w plenerze to iść w statyw video?

Czy statywy video mają jakieś braki w stosunku do foto? (poza wagą i gabarytami)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Tamte są dłuższe po złożeniu i ramiona możesz dokręcać w poziomie. Ogólnie jak byś chciał tak bardziej profesjonalnie filmować, robić panoramowanie na długich ogniskowych to wówczas trzeba statyw dedykowany typowo po kamery video najlepiej z głowicą olejową.
    Kolega Przemek mówi podobnie i chyba macie rację, bo tak właśnie myślę że albo mi wystarczy do moich celow popierdółka w stylu Pixi Evo II, albo właśnie coś solidniejszego abym mógł nakręcić stabilny ruch w slow motion.

Miałem kiedyś velbona, byłem zadowolony, ale przepadł. Co byście w takim razie polecili obecnie, idealnie gdyby budżet mógł się zamknąć w podobnych kwotach

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów