Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: EOS 10D akumlulator...żywotność....wskaźnik na wyświetlaczu.

Mieszany widok

zdjecie
    Guest

Domyślnie EOS 10D akumlulator...żywotność....wskaźnik na wyświetlaczu.

Witam,
    Kupiłem 10D niedawno i mam pytanie. Gdy wyświetlacz stanu baterii pokazuje ok1/3 długości paska to juz nie można przegrywać przez USB do kompa. Czy to normalne ? jak długo u szanownych kolegów trwa zanim pasek zmieni się z pełnego na ten o 1/3 długości i czy długo jeszcze działą aparat gdy wyświeltlacz wskazuje właśnie 1/3 ?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Polecam lekturę instrukcji obsługi strony 22-25

zdjecie
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Triszer
    Polecam lekturę instrukcji obsługi strony 22-25
    Ok ale na tych strona nie ma słowa o tym, że aparat nie przegrywa przez USB gdy ma juz nieco rozładowany akumulator..

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

nie zauważyłem problemu, dziś sprawdzę
    //mj

Domyślnie

Kwestia czy akumulator jest nowy i dobry czy nie. Jeśli słaby to pada jak klocki.
    Analog i cyfra

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: EOS 10D akumlulator...żywotność....wskaźnik na wyświetla

Cytat Zamieszczone przez zdjecie
    Witam,
    Kupiłem 10D niedawno i mam pytanie. Gdy wyświetlacz stanu baterii pokazuje ok1/3 długości paska to juz nie można przegrywać przez USB do kompa.
    Zdecydowanie polecam czytnik. Nie pobiera pradu, jest mniejszy i wygodniejszy do podpinania niz aparat no i mozna bez problemu transferowac w obie strony. Poza tym czytnik na USB 2.0 jest sporo szybszy.

jak długo u szanownych kolegów trwa zanim pasek zmieni się z pełnego na ten o 1/3 długości i czy długo jeszcze działą aparat gdy wyświeltlacz wskazuje właśnie 1/3 ?
    U mnie wystarczal na ok 200 zdjec, czyli pokazywal raczej ok polowy zuzycia akumulatora (niezaleznie oryginal czy ROWI zamiennik).

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Przy rozładowaniu aku do poziomu 1/3 po podłączeniu aparatu do PCta poprzez USB transfer plików nastąpił. Ale po długim kopiowaniu, gdy nadal swieciło sie 1/3 poziomu bateri odmówił dalszego przesyłania plików.

Wynika z tego, że jeżeli na LCD mamy poziom 1/3, ale dla aparatu jest to w górnej granicy tego poziomu, to zezwala na kopiowanie plików.

Po osiągnięciu konkretnego poziomu napięcia na aku, nastepuje blokada.
    //mj

Coś już napisał
    Miasto
    Torun

Domyślnie

A ja mam inne pytanie dotyczace zywotnosci akumulatora. Na jak dlugo Wam starcza naladowany standardowy akumulator w 10D? Pytam, poniewaz planuje zakup 10D i zastanawiam sie nad dokupowaniem dodatkowch akumulatorow.

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

jesli chodzi o zamienniki akumulatorkow polecam jedynie HUMMELa lub UNOMATa renomowane firmy niemieckie...
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Coś już napisał
    Miasto
    Torun

Domyślnie

A na jak dlugo starcza taki standardowy? Ja jestem przyzwyczajony do analogow i battery packow. Jak najaduje nowe alkaliczne baterie, to starcza mi az na 2-4 miesiace. Seryjnych zdjec nie robie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów